Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:44Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Общински съветник търси отговори за организацията на Рибния фест

  12-10-2018 0 869

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ


   

  Общинският съветник Живко Табаков отправя в писмо до кмета на Бургас Димитър Николов конкретни въпроси за провеждането и организацията на „Фестивала на рибата и виното“ в града.

  В писмото си той пише, че за тридневния фест местният парламент гласува финансиране от 20 000 лева, както и че събитието е било промотирано като място, на което бургазлии и гостите на града могат да се насладят на прясно уловена риба и да опитат от селекцията на най-добрите български вина. Друга основна цел на мероприятието бе да удължи туристическия сезон и през октомври.

  Табаков посочва обаче, че още в първите часове на фестивала медийното и фейсбук- пространството бяха залети от недоволство от липсата на прясна риба и лошата организация. По-късно бяха установени и 48 килограма месо с изтекъл срок на годност, което бе конфискувано от БАБХ.

  „В същото време соченият за организатор на фестивала Георги Енчев, от директора на отдел „Култура“ към Община Бургас, оправда временното отсъствие на риба със спънки от страна на БАБХ“, пише Табаков.

  Припомняме, че още на същия ден шефът на агенцията д-р Георги Митев отговори пред „Черноморски фар“, че никой никакви спънки не е правил и подчерта, че нито един от петте щанда не е пожелал да продава прясна риба.

  Заради тези събития Табаков смята, че самата репутация на Бургас е накърнена и хвърля петно върху иначе добрия замисъл на фестивала.

  Именно затова той отправя следните въпроси към градоначалника. На първо място иска да знае кой е основният организатор на фестивала и каква сума е разходвана за провеждането му.

  Табаков пита и защо директорът на Дирекция „Култура“ Петър Парушев твърди, че организатор е Георги Енчев, а в официалното прессъобщение на Община Бургас, като организатор е посочена самата община.

  Той иска да разбере още дали фондация „Георги Енчев“ е имала участие във фестивала и под каква форма, както и дали общината е отправяла официална покана към фондацията. Като допълнение към този въпрос Табаков пита и дали са били поканени и други организации с идентична дейност, които да помагат или организират фестивала.

  Друг от въпросите е дали Община Бургас е провела конкурс, свързан с организирането на събитието и ако е имало конкурс, по какви критерии е избрана точно фондацията на Енчев, както и какви договорни отношение има с нея.

  Може би един от най-важните въпроси, които независимият общински съветник задава, е чия е концептуалната идея на фестивала – дали на общината, или на Енчев, има ли въобще такава и кой отговаря за нея.

  Не на последно място Табаков отправя и въпроса, свързан с финансовите постъпления от тридневния фест.

  „Колко бургазлии и туристи е успял да привлече Фестивалът? Какви са постъпленията от туристически данък по време на организирането му и отбелязва ли се ръст спрямо миналата година?“, пише той.

  Въпреки че наистина имаше голям отзвук около провеждането на фестивала и различните проблеми, свързани с него, репортери на „Черноморски фар“ се убедиха, че това не изплаши бургазлии, които и в трите дни бяха изпълнили масите на площад „Тройката“ и похапваха повече месо, отколкото риба и пийваха повече бира, отколкото вино, докато се наслаждаваха на музикалните изпълнение на български рок звезди.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
   
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder