Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:59Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Общински съветници питат дали ще бъдат разчистени автомобилите извън движение

  11-10-2018 0 727

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  Общинските съветници от ГЕРБ-Бургас Калояна Живкова и Димчо Грудев са входирали питане до кмета на Община Бургас за това дали автомобилите извън движение в града ще бъдат разчистени. Те припомнят, че последно общината е предприела такава кампания през 2008-а. Тогава само за няколко дни бяха разчистени стотина автомобила, които заемат общински паркоместа.

  Живкова и Грудев пишат още, че от тогава до сега служителите на Община Бургас редовно предприемат мерки срещу този вид нарушители.

  „Екоинспекторите уведомяват, чрез поставяне на стикери собствениците на моторни превозни средства, които не са в движение, регистрационните им номера са стари или не са преминали задължителен технически преглед. Шофьорите, които все пак откажат да предадат автомобилите си на площадка за временно съхранение, или за скрап, получават акт и возилата се репатрират“, пишат в писмото си местните парламентьори.

  Въпреки това обаче Живкова и Грудев са на мнение, че в града все още се срещат такива автомобили.

  „Те допълнително утежняват сложния процес по паркиране в Централна градска част и комплексите на Бургас. Темата е изключително чувствителна във „Възраждане“, „Лазур“ и „Славейков“, обосновават се те.

  От друга страна спрелите автомобили пречели и на поддържането на чистотата на територията на Община Бургас.

  Поради тези причини общинските съветници смятат, че са налице предпоставките за провеждането на нова акция по разчистване на излезлите от движение коли.

  Пред репортер на „Черноморски фар“ Калояна Живкова заяви, че нейното лично мнение е, че този вид автомобили не са чак толкова много, колкото предни години, но са достатъчно, че да създават проблеми и в без друго трудното намиране на място за паркиране. Тя добави, че проблемът започва да се забелязва и в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Там строителството в новия районен център е засилено и все повече млади семейства се нанасят да живеят. В част от новите кооперации проблемът вече е налице, макар и с единични случаи.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder