Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  09:01Събота

  20 Януари 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Окръжен съд – Бургас реши: Ралф Сундберг ще почака началото на делото си в ареста

  15-06-2017 0 4587

  Снимка: Борислав Пенков

  Съдия Събчо Събев: „Ако си останал с убеждение, че си ми симпатичен, защото си швед, грешиш!“

  Георги РУСИНОВ

   

  Окръжен съд – Бургас остави шведа Ралф Сундберг, който изрита камериерката в главата. Инцидентът се случи в хотел „Марвел“ в Слънчев бряг, когато скандинавецът без причина изрита навелата се да си върши работата камериерка. За хулиганското престъпление довело до нанасяне на лека телесна повреда е предвидена глоба между 1000 и 5000 лева или 3 години затвор.

  Заседанието започна с половин часово закъснение, защото преводачът, чрез който Ралф трябваше да комуникира в съда не се яви. На негово място бе повикан друг.

  През това време прокурорът по делото Красимира Кателиева в изявление за медиите съобщи, че след направена експертиза е установено, че шведът е бил вменяем, когато е извършил престъплението. Отказал обаче да даде кръв за тест на наркотици и алкохол.

  По време на заседанието прокурор Кателиева сметна жалбата на защитата за взимане на по-лека мярка за неотклонение за неоснователна. Тя аргументира това с факта, че обвиняемия е чужд гражданин и при една по-лека мярка, то той може да се укрие или извърши друго престъпление. Самият факт, че е чужд гражданин правело всички останали мерки невъзможни. Би било невъзможно и събирането на доказателства. Държавният обвинител твърдеше, че с поведението си Сундберг е показал, че е опасен за обществото. Общественото мнение след пускането на записа на нападението също било изключително негативно, което налагало шведът да остане в ареста.

  Служебният адвокат на Сундберг Петя Чернаева заяви, че подробно е изразила в жалбата защо най-тежката мярка е неоснователна. Тя допълни, че клиентът й е с чисто съдебно минало. „Говорим за чужд гражданин, извършил престъпление, за което се разкайва и съжалява“, уточни адвокат Чернаева. Той е съдействал на полицията дори след като е освободен веднъж. При повторното му потърсване от полицията той не е тръгнал да се укрива, а отново е съдействал. На първата инстанция притеснението е било, че Суднберг е имал обратен билет за Швеция, но това сега вече не е факт. Според Чернаева шведът е решен да остане в България до края на делото и иска лично да се извини на Диана Петкова, която нападна. Адвокатът допълни, че клиентът й има здравословен проблем. Тя поиска от съда парична гаранция.

  Шведът също заяви, че може да си позволи парична гаранция, тъй като брат му все още бил в България. Той отново заяви, че съжалява, и че не е лош човек.

  Съдия Събчо Събев попита Сундберг ако бъде пуснат под гаранция къде ще отиде. Ралф заяви, че ще наема стая в хотел. Събев също така му спомена, че паричната гаранция трябва да е сериозна, за да има тежест. Това между другото беше казал и на ветренските биячи преди да ги пусне на свобода да правят деца. За здравословния проблем на Сундберг Събев заяви, че ще му осигурят кремче – Ралф страда от кожно заболяване по ръцете.

  След тайно съвещание съдия Събев обясни на Сундберг, че го оставя в ареста като се позовава на думите на прокурора, че делото ще започне до няколко дни. Той му обясни още, че веднъж започне ли делото по закон мярката му вече може да бъде сменена. Типично в свой стил Събев завърши с думите: „Ако си останал с убеждение, че си ми симпатичен, защото си швед, грешиш!“.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво очаквате от 2018-та?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.59594
  gbp Британска лира GBP 2.21335
  chf Швейцарски франк CHF 1.6634
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.