Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  01:49Събота

  18 Август 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 24° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Омбудсманът предлага временни стикери за платените зони

  18-07-2018 0 614

  Снимка:

  Общественият посредник Тодор Стамболиев предлага да се измени Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства в определени зони на територията на Община Бургас, в частта и за режима на платено локало паркиране по постоянен адрес. Повод за това му дава жалба на гражданин, притежаващ жилище в Бургас, в кв. „Лазур“, който е роден в Бургас, но  постоянният му адрес е в столицата, защото живее и работи там., но прекарва всяко лято близо 2 месеца в родния си град.  Той се е оплакал, че му е отказан стикер за „Зелена зона“, въпреки че си плаща данъка на жилището.

   Омбудсманът е на мнение, че особено през лятото това няма да е единственият такъв случай, затова предлага на кмета Димитър Николов и на  Общинския съвет да се направи нова алинея към досегашният чл. 13, в която да бъде въведена валидност на абонаментен стикер за срок от 1, 2 до 3 месеца. Възможност за закупуване на такъв стикер да имат лица, притежаващи жилище в Бургас, но чийто постоянен адрес не е в Общината.

  „Справедливо е гражданите, които притежават  имоти, попадащи в т.нар. „синя“ или „зелена зона“, да могат да заплатят такса за зоната за паркиране, в близост до техните жилища. От правото могат да се ползват временно само собственици, а доказването на обстоятелствата да става посредством документ за собственост-нотариален акт, договор или друг удостоверителен документ и актуална справка за собственост от Агенция вписвания. Мисля, че по примера на винетните стикери е възможно да се издават стикери за платено паркиране с отбелязване на период от няколко месеца на валидност“, категоричен е Тодор Стамболиев.  Той допълва, че вместо стикер може да бъде издадено удостоверение.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ползвате ли "зелената зона"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.717
  gbp Британска лира GBP 2.18346
  chf Швейцарски франк CHF 1.72502
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.