Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:30Четвъртък

  20 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Опитът среща амбицията в новия Общински съвет на Бургас

  08-11-2019 0 617

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

   

  Чанко Мирчев – гласът на разума в БСП

   

  Един от най-опитните в новия Общински съвет на Бургас е Чанко Мирчев от БСП. Шефът на Транспортна болница ще е общински съветник за четвърти мандат. През годините той се изяви като гласа на разума в левицата и на моменти показва по-скоро административни умения и знания, отколкото политически пристрастия. Изключително вещ в социалната политика и здравеопазването, Мирчев е давал не една и две добри идеи през годините си в местната власт.

  Пред наш репортер той коментира, че без значение възрастта на всеки един от общинските съветници, той е убеден, че всеки има професионален опит и ще допринесе за развитието на града. За пример даде общинските съветници на БСП в сегашния мандат и че тяхната средна възраст е 44 години.

  „Какво значи опит? Всичко е до процеса на работа. Аз смятам, че всички млади ще се ориентират много бързо и ще са полезни на Бургас. Затова в крайна сметка сме се събрали всички общински съветници, включително и хората, които са наши опоненти. Като всяка група и ние ще се събираме и ще обсъждаме предложенията и ще предлагаме градивни докладни в комисиите. Разбира се, ще подкрепяме нашите опоненти за това, което смятаме, че е добро за града. Ще работим конструктивно“, обясни той.

  Мирчев изтъкна, че приоритет в сегашния Общински съвет ще му е работата за икономическото развитие на Бургас.

  „Колкото и да е красив градът, заплащането е ниско като цяло. Да, много хора работят, но работят за 700 лева. Едно семейство с деца много трудно ще може да се издържа с такива средства“, добави той.

   

  Костантин Луков ще помага на младите, ако пожелаят помощта му

   

  Друг ветеран четвърти мандат общински съветник е Костантин Луков от ГЕРБ. Шест години той се справи с нелеката задача да е председател на Общинския съвет и на правната комисия, която е сред най-важните. Луков е ценен за всеки местен парламент заради юридическите си знания. Именно това той изтъкна, че ще е сред основните му задачи.

  „Сред приоритетите ми винаги е било спазването на законите в правовата държава, действията и на администрацията, и на Общинския съвет трябва да са спазени с тях. На първо място е въздигнато спазването на закона и в Европейския съюз, така нареченото върховенство на закона, който е преди всичко“, каза той.

  Друго важно, което Луков заяви е, че е готов да помага на младите си колеги, стига те да пожелаят.

  „Готов съм и не бягам от това, но непотърсен съвет не се дава“, поясни общинският съветник.

  Съставът на новия Общински съвет той определи като доста фрагментиран и нямащ нищо общо с този от предния мандат.

  „Доста от старите съветници не влязоха. Божидаров, който казваше, че заедно ще се виждаме в новия Общински съвет, не позна. Аз влязох, но той не. Липсват и Дражев и Манев. Виждате, че и групата на ГЕРБ беше подредена с много нови лица от гражданската квота, колеги, които аз познавам, но не всички така добре“, добави той.

  На новия председател – проф. Севдалина Турманова, той пожелава търпение и успехи.

  „Вие като журналисти наблюдавате работата ни и виждате и знаете, че може да се стига до напрежение. Предстои да видим. Част от дразнителите ги няма, но пък може да се появят и нови“, завърши Луков.

   

  Георги Спасов – най-младият съветник от левицата в последните 20 години

   

  Георги Спасов е едно от новите попълнения в местния парламент. Той влезе от листата на БСП. Спасов е 33-годишен и е най-младият общински съветник от БСП в Бургаския общински съветник за последните 20 години. Семеен, с две деца, работи в частния сектор, в сферата на строителството. Това му е трето участие на местни избори като за пръв път влиза в Общинския съвет.

  „Амбицира ме желанието на моите близки и познати, както и на членовете на партията, които считат, че Бургас имаше нужда от едно освежаване в Общинския съвет и от едно ново управление и приемане на нашата визия за България и в частност за Бургас“, обясни той пред наш репортер.

  Сред основните му приоритети ще са младежта и спорта, но смята усърдно да се занимава и с градоустройството, защото това му е професионалното поприще.

   

  Боян Дяков – феноменът на преференциалния вот в НФСБ

   

  Боян Дяков бе един от феномените с преференциалния вот в Бургас и успя да пренареди листата на НФСБ. Така от 15-о място той се изстреля на второ. Партията на Валери Симеонов вкара именно двама общински съветници в новия мандат на местния парламент. С влизането си Дяков тръшна вратата пред лицето на досегашния общински съветник от НФСБ Ивайло Вагенщайн.

  На 31 години, работи в автомобилния бизнес. Като млад човек казва, че се е амбицирал от желанието си да помогне за развитието на Бургас.

  „Имам идеи, които смятам да реализирам и считам, че бих могъл да допринеса добре с амбицията и мотивацията, които имам, за да се развива нашият град“, заяви той пред „Черноморски фар“.

  Успехът с преференциалния вот той си обяснява, че явно достатъчно негови близки, приятели, познати, а и хора, които го познават, са решили да го припознаят като техния избор.

  „Хората, които ме познават, знаят какво мога и какъв съм и вероятно това ги е амбицирало допълнително да гласуват за мен“, поясни Дяков.

  Като приоритет той обясни, че най-важно му е да се подобрят условията за работа в града, защото именно заради това много от младите бягат.

  „Ще се опитам да докажа, че ние, младите, имаме възможността да допринасяме към стойността на града с работата си“, каза още общинският съветник.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.