Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:52Петък

  22 Март 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Още паркоместа и облагородяване на междублокови пространства в Меден рудник

  11-01-2019 0 1055

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Общественото обсъждане на Бюджет 2019 в Меден рудник се проведе пред традиционно пълна зала в „Никола Станчев“. За разлика от това в НХК, където присъстваха неколцина души, а политиците и журналистите бяха повече, то в Меден рудник, хората дойдоха и зададоха въпросите, които ги касаят.

  Ресорните заместник-кметове отново представиха рамката на бюджета за новата година. Инж. Чанка Коралска, заместник-кмет по строителство обяви акцента за Меден рудник. Той продължава да е облагородяване на междублоковите пространства и още паркоместа.

  „През последните 2 години сме направили доста такива проекти и в момента сме пред приключване на последния, който се финансира с европейски средства. Той е в района на блок 55. До два месеца някъде ще приключи този ремонт. До месец ще приключи и реконструкцията на улицата“, обясни тя.

  Според нея изграждането на нови паркоместа е акцент за целия град, като най-проблемно е положението в ЦГЧ. Тя обаче добави, че вижда какъв ефект има и в район като Меден рудник.

  „Има пространства, но когато те не са добре организирани това създава дискомфорт. Затова ние сме се насочили силите си натам“, добави тя.

  Ето и какво е включено като изпълнение за Меден рудник през 2019-а. Пред блок 39 в посока 33 ще бъде ремонтиран тротоарът и ще се обособят 30 места за паркиране. Между блоковете 117 и 118 също ще има ремонт на тротоар и нови паркоместа – 26. Обслужващи улици и паркинги ще има в района на блоковете 110 и 112. За там в момента се разработват проектите, като се предвиждат 50 нови паркоместа. Коралска поясни, че дейностите там са стартирали още през миналата година и вече една част от тях са свършени. Паркинг с осветление ще се изгради и зад блок 131, в посока 133, 50 ще са новите паркоместа. Улицата обслужваща блок 415 ще бъде преасфалтирана, в района също ще има нови места за паркиране. Коралска добави, че там има възможност за много паркоместа в междублоковите пространства, но ще се реализират поетапно. Паркинги ще се изградят и в района на блокове 24,25 и 26 – 80 на брой, между блокове 460 и 467 и между 80, 75 и 76.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.7176
  gbp Британска лира GBP 2.25716
  chf Швейцарски франк CHF 1.72945
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder