Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:07Петък

  13 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  От Бургас Андре Токев влезе в кухнята си в София чрез 5 G технология на Теленор

  08-08-2019 0 465

  Снимка: Андре Токев и водещият Башар Рахал демонстрираха възможностите на новата цифрова технология.Снимки:Борислав ПЕНКОВ

  Чрез 5 G технология на Теленор от дистанция и в реално време един от най-известните български готвачи влезе в кухнята на своя ресторант като напътства  три двойки любители-готвачи.

  От площад Тройката в Бургас  Андре Токев  чрез VR очила  даваше указания на Анна Узунова и Михаил Дюзев, които приготвиха гаспачо, Валя Караджова и Никола Балов се впуснаха в приготвянето на основно ястие от сьомга със сос от хайвер, а Ана Динкова и Александър Богоявленски получиха за задача да се справят с десерта-крем Сюзет.

  Благодарение на 360 градусовата камера, разположена в кухнята на ресторанта, зрителите на площада можеха да наблюдават как се приготвят ястията, а готвачите да слушат напътствията на Андре Токев.

  В Бургас бе втория тест на новата 5 G технология на телекома, тя дава по-стабилна връзка и по-скоростен интернет, като позволява на експерти, лектори и каучинг -треньори да правят обучения от дистанция.

  Първият тест бе проведен в София и Хасково като лекари от Пирогов прегледаха пациентка в Хасково и я консултираха.Така създадоха нов вид -теле медицина. Технологията дава възможност на хора от отдалечени райони да получат добра медицинска помощ без да пътуват и е полезен партньор на бизнесите с изнесени или няколко офиса на различни места при провеждането на конферентни оперативки и съвещания.

  Менторството е втората опция, в която успешно може да се прилага новата технология. Освен в телефонията, свалянето и трансфера на обемни файлове, тя има и други приложения, примерно за по-бърз преглед на ядрено магнитен резонанс.

  В София вече има 5 G централа, а в Бургас бе разположена мобилната станция от ново поколение на мобилния оператор.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.