Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:17Сряда

  21 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  От Бургас Андре Токев влезе в кухнята си в София чрез 5 G технология на Теленор

  08-08-2019 0 353

  Снимка: Андре Токев и водещият Башар Рахал демонстрираха възможностите на новата цифрова технология.Снимки:Борислав ПЕНКОВ

  Чрез 5 G технология на Теленор от дистанция и в реално време един от най-известните български готвачи влезе в кухнята на своя ресторант като напътства  три двойки любители-готвачи.

  От площад Тройката в Бургас  Андре Токев  чрез VR очила  даваше указания на Анна Узунова и Михаил Дюзев, които приготвиха гаспачо, Валя Караджова и Никола Балов се впуснаха в приготвянето на основно ястие от сьомга със сос от хайвер, а Ана Динкова и Александър Богоявленски получиха за задача да се справят с десерта-крем Сюзет.

  Благодарение на 360 градусовата камера, разположена в кухнята на ресторанта, зрителите на площада можеха да наблюдават как се приготвят ястията, а готвачите да слушат напътствията на Андре Токев.

  В Бургас бе втория тест на новата 5 G технология на телекома, тя дава по-стабилна връзка и по-скоростен интернет, като позволява на експерти, лектори и каучинг -треньори да правят обучения от дистанция.

  Първият тест бе проведен в София и Хасково като лекари от Пирогов прегледаха пациентка в Хасково и я консултираха.Така създадоха нов вид -теле медицина. Технологията дава възможност на хора от отдалечени райони да получат добра медицинска помощ без да пътуват и е полезен партньор на бизнесите с изнесени или няколко офиса на различни места при провеждането на конферентни оперативки и съвещания.

  Менторството е втората опция, в която успешно може да се прилага новата технология. Освен в телефонията, свалянето и трансфера на обемни файлове, тя има и други приложения, примерно за по-бърз преглед на ядрено магнитен резонанс.

  В София вече има 5 G централа, а в Бургас бе разположена мобилната станция от ново поколение на мобилния оператор.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76137
  gbp Британска лира GBP 2.13647
  chf Швейцарски франк CHF 1.79846
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.