Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:33Понеделник

  16 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Откриха паметна плоча на екскмета на Айтос Борис Щерев

  26-01-2019 0 1290

  Снимка: НП

  По повод 95 години от рождението и 15 години от кончината му

   

  Паметна плоча на екскмета Борис Щерев беше открита на едноименния площад в Айтос на 19 януари тази година. Десетки граждани присъстваха на освещаването на паметния знак. Ставрофорен свещеноиконом Ромил Негозов пооздрави Инициативния комитет „Борис Щерев" за идеята и изграждането на плочата, поставена в чест на 95-та годишнина от рождението на Щерев през юли 2018 година и 15-та годишнина от кончината му през 2019 година.

  „Борис Щерев е емблематичен за Айтос ръководител, виден общественик с принос за развитието на общината и нейното утвърждаване като икономическа, културна и административна единица. Известен е със своя работохолизъм и с високото признание за заслугите му - 6 ордена и 16 медала, три златни значки и три звания „Заслужил ръководител и Отличник", припомниха членовете на Инициативния комитет Кольо Колев, Енвер Ибрям Халил, Здравко Манев, Кирил Стоянов и Жечо Георгиев.

  За кратко време, те събраха 452 подписа от айтозлии в подкрепа на идеята, площадното пространство пред Етнографския комплекс „Генгер" за бъде именувано „Борис Щерев". Предложението беше одобрено с гласуване в Общинския съвет, и площадът получи името на знаковата за Айтос личност. Веднага след това комитетът с председател Кольо Колев поиска от Общинския съвет общинско място, на което да бъде поставена паметната плоча. „В подкрепа на предложението гласуваха 8 общински съветници, 17 се въздържаха, и един гласува „против", затова благодарение на директора на „Черноморско злато" - Поморие поставихме паметната плоча тук", каза на откриването Колев. Той благодари на майстора на плочата Стефан Вълков - Шона и на всички дарители за съпричастността към идеята Айтос да съхрани за поколенията паметта за Борис Щерев.

  На откриването на плочата присъства голямата дъщеря на Борис Щерев - Светла Щерева. „Моят баща ме научи на справедливост и любов към хората. Горда съм, че съм негова дъщеря. Най-употребяваната от него дума беше „хората, хората, хората..." Казвахме му - тате, да ходим на море, а той - не хората чакат на опашка. Не го обвинявам, че не присъстваше в нашето детство. Обичам го, наследила съм много неща от него, макар че в нашето детство той беше при хората. Но той беше моят гуру в живота. Аз съм такава, каквато съм, благодарение на него, и на майка си, разбира се. Обичам всички в Айтос, защото обичам родния си град. Благодаря на членовете на Инициативния комитет и ги поздравявам, че едногодишният им труд се увенча с успех", каза за „Народен приятел“ Светла Щерева.

  Инициативният комитет „Борис Щерев" - Айтос връчи удостоверения за дарение на всички доброволци, включили се в инициативата. Тодор Грозев, близък приятел на екскмета, пък припомни на част от присъстващите девиза на Борис Щерев - „Не се моля, а се боря!"

  НП

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.