Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  12:39Сряда

  17 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Отново скочиха срещу голите на плажа

  15-06-2019 0 1545

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ, арxив

  Георги РУСИНОВ

   

  Общинският съветник Станислав Андреев предложи чрез докладна записка да се забрани нудизма на бургаския плаж. Той поиска допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас.

  Докладната бе качена в сайта на Общински съвет – Бургас, но само няколко часа по-късно вносителят я оттегли. Засега не е ясно дали тя ще бъде внесена отново, но това може да стане най-рано за заседанието на местния парламент в края на юли. Тогава по-голямата част от летния сезон ще е изтекъл.

  Иначе в мотивите си той посочваше, че с оглед на обществената нетърпимост и напрежение сред мнозинството от бургазлии заради прояви на неморално поведение се налага Наредбата да претърпи промени.

  Темата с нудизма вече се оказва актуална всяко лято, като вълната от недоволство идва от представители на протестантски църкви в града. Миналата година те събираха подписка срещу монокините на плажа, която бе последвана от контраподписка в защита на женската голота на плажа. Наредбата обаче си остана непроменена. Припомняме и че Живко Табаков пък опита с предложение да обособи изцяло нудистки плаж в Бургас. Идеята му бе породена именно от разпалилата се за пореден път тема с голотата.

  „През последните години граждани посещават обществените плажни ивици без никакво облекло (бански костюм) или в неприлично такова (жени по монокини), като по този начин демонстрират неуважение към обществото и погазване на общоприетите норми за приличие на публично място. С голотата си те предизвикват неприятни преживявания у останалите посетители и нарушават правата им да почиват в спокойна и безопасна среда. Това е особено чувствителен въпрос за семейните хора и тези с деца на плажа, предвид че нерегламентираното излагане на открити интимни части на обществени места оказва деструктивно влияние върху децата, води до ранната им сексуализация и до нарушения в сексуалното им поведение. Причинява се стрес и когнитивен дисонанс и у по-големите подрастващи поради противоречието между публичната голота на възрастните и семейното им възпитаване в опазване на интимното пространство. Изкривяват се възприятията за това кое е приемливо поведение и кое - не, а това разрушава моралните ценности на всички възрастови групи, посещаващи плажа“, пише във вече оттеглената докладна Станислав Андреев.

  Той дава пример със заведенията край плажа и басейните, където е неприемливо човек да се съблече гол. Според него новата наредба ще защити спокойствието и безопасността на мнозинството хора, търсещи здраве и почивка на обществения бургаски плаж. 

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.7427
  gbp Британска лира GBP 2.16688
  chf Швейцарски франк CHF 1.76599
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.