Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:09Понеделник

  19 Ноември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 12° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  ОУ "Светлина" откри мултифункционална дигитална зона

  30-11-2017 0 3049

  Снимка:

  На 30 ноември ОУ „Светлина“ с. Тополица откри своята „Дигитална зона за математика, науки и изкуства“. Новата придобивка е изградена със средства на Фондация „Америка за България, съфинансиране, осигурено от Община Айтос, средства от благотворителни инициативи и дарителство. В центъра на събитието бяха учениците, които разкриха пред гостите не само талантите си, но и уменията да влизат в ролята на учители, експериментатори, изследователи. След празничната част гостите имаха възможност да наблюдават демонстрации във всеки от четирите центъра, наречени „Айнщайн“, „Менделеев“, „Пътешественици“ и „Грамар“.

  Както подсказва името, „Дигитална зона …“  осигурява възможност на учениците да извършват както реални, така и виртуални опити, да ползват образователен софтуер, да изработват мисловни карти, да  работят в реално време с електронни учебници по всички предмети, както и атласи и други приложения по география, които ги отвеждат в различни точки на света. Директорът на училището с вълнение сподели, че училищният екип е имал за цел въвеждането на технологиите да бъде смислено и да доведе до дълбока промяна.Тази промяна за учителите е свързана не само с физическата, а и с образователната среда.

  В  резултат на това  ОУ „СВЕТЛИНА“ реализира свой вътрешен проект, наречен „Учим и преподаваме заедно“. Комфортът на дигиталната зона, създава условия за равнопоставеност на традиционните методи на работа и на технологичните решения – таблети, интерактивни дъски, тъчскрийн маси за чертане и лабораторни упражнения. „Образованието е съкровище,а технологиите път към него“ – това е водещата мисъл за учители и ученици.

  Гости на събитието бяха Наталия Митева – програмен директор „Образование и библиотеки“ към Фондация „Америка за България“, Ирина Илиева – програмен асистент към същата програма, старши експерти от МОН и представители на РУО, Красимир Енчев – председател на Общински съвет Айтос, директори от Бургас, Карнобат и Сливен, родители, партньори и спомоществователи. Дора Русинова, директор на училището, връчи почетни грамоти на всички, подкрепили реализирането на проекта. „Училището е наша кауза и ние благодарим на всички, които я споделят и подкрепят“ – сподели г-жа Русинова. Един от гостите на откриването сподели, че се е потопил в един различен свят – модерен, а в същото време топъл и магически зареден с енергията на всички, което правят тук нещата истински.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72381
  gbp Британска лира GBP 2.21373
  chf Швейцарски франк CHF 1.71099
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder