Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:17Събота

  26 Май 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 22° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  ОУ "Светлина" откри мултифункционална дигитална зона

  30-11-2017 0 2379

  Снимка:

  На 30 ноември ОУ „Светлина“ с. Тополица откри своята „Дигитална зона за математика, науки и изкуства“. Новата придобивка е изградена със средства на Фондация „Америка за България, съфинансиране, осигурено от Община Айтос, средства от благотворителни инициативи и дарителство. В центъра на събитието бяха учениците, които разкриха пред гостите не само талантите си, но и уменията да влизат в ролята на учители, експериментатори, изследователи. След празничната част гостите имаха възможност да наблюдават демонстрации във всеки от четирите центъра, наречени „Айнщайн“, „Менделеев“, „Пътешественици“ и „Грамар“.

  Както подсказва името, „Дигитална зона …“  осигурява възможност на учениците да извършват както реални, така и виртуални опити, да ползват образователен софтуер, да изработват мисловни карти, да  работят в реално време с електронни учебници по всички предмети, както и атласи и други приложения по география, които ги отвеждат в различни точки на света. Директорът на училището с вълнение сподели, че училищният екип е имал за цел въвеждането на технологиите да бъде смислено и да доведе до дълбока промяна.Тази промяна за учителите е свързана не само с физическата, а и с образователната среда.

  В  резултат на това  ОУ „СВЕТЛИНА“ реализира свой вътрешен проект, наречен „Учим и преподаваме заедно“. Комфортът на дигиталната зона, създава условия за равнопоставеност на традиционните методи на работа и на технологичните решения – таблети, интерактивни дъски, тъчскрийн маси за чертане и лабораторни упражнения. „Образованието е съкровище,а технологиите път към него“ – това е водещата мисъл за учители и ученици.

  Гости на събитието бяха Наталия Митева – програмен директор „Образование и библиотеки“ към Фондация „Америка за България“, Ирина Илиева – програмен асистент към същата програма, старши експерти от МОН и представители на РУО, Красимир Енчев – председател на Общински съвет Айтос, директори от Бургас, Карнобат и Сливен, родители, партньори и спомоществователи. Дора Русинова, директор на училището, връчи почетни грамоти на всички, подкрепили реализирането на проекта. „Училището е наша кауза и ние благодарим на всички, които я споделят и подкрепят“ – сподели г-жа Русинова. Един от гостите на откриването сподели, че се е потопил в един различен свят – модерен, а в същото време топъл и магически зареден с енергията на всички, което правят тук нещата истински.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67523
  gbp Британска лира GBP 2.23421
  chf Швейцарски франк CHF 1.68708
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.