Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:50Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Парадокс: Най-желаните бургаски училища останаха без директори

  04-12-2018 2 4694

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Няма спечелил конкурса за директор в две от големите училища - „Антон Страшимиров“ и „Елин Пелин“. Любопитен е фактът, че за тези две бургаски школа кандидатите бяха едни от най-многото. Информацията не е официално изнесена от Регионалното управление на просветата, но се базира на това, че са връчени протоколите на явилите се на конкурса. В учителските среди на града се говори, че на всичките явили се в протоколите е записано: „Няма спечелил конкурса“.Това коментира и Константин Янков, лидер на Синдиката на българските учители към КНСБ. „Много е странно: явяват се на конкурса за двете училища действащи и бивши директори и заместник- директори и никой да не може да покрие минималния брой точки на интервю. Това означава все едно един професионален шофьор, с тридесетгодишен стаж да не може да издържи изпита по кормуване за получаване  на книжка“.

  Синдикалистът е категоричен, че не коментира критериите, понеже не е част от изпития процес, а коментира резултатите. „Това, че никой не може да прескочи минимумът от 75 точки за тези две училища, а в други, където са се явявали същите хора, са показали далеч по-добър резултат, е просто парадоксално“, казва учителят и продължава: „Ако се приеме, че подготовката на кандидатите е слаба – тогава какви изводи да си направим за работата на тези действащи директори и заместник-директори.  Какво може да се каже за техните умения, при положение, че те са действащи с дългогодишен стаж в системата и то на тези длъжности“.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар

  05.12.2018 г., 16:02 ч. | Ivan G
  И сега ще си изберете неслучайни хора на случаен принцип, да ръководят институция, в която никой не ги познава? Вие сте причината за упадъка на държавата, боклуци нагли.

  04.12.2018 г., 16:33 ч. | M T
  Това, че не успяхте да внедрите "ваш" човек не означава, че трябва да обвинявате другите, че не са се справили. И сега заради гениалният ви начин да селектирате кандидати (който със сигурност и Константин Янков няма да премине), оставяте едни от най-големите училища не само без директори, но и в ръцете на неквалифицирани хора - кои?

  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder