Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:57Петък

  23 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Парламентът реши:В Бургас ще има Медицински факултет

  10-05-2019 0 2644

  Снимка:

  Народното събрание взе решение в Бургас да бъде разкрит медицински факултет към Университет „Проф.д-р Асен Златаров“. Това е последната стъпка в битката за откриването на учебното заведение, след като преди дни подобно решение взе и Министерски съвет и го препрати към парламента, който имаше последната дума.

  Голям ден за Бургас и региона! В парламента гласувахме решението за откриване на Медицински факултет в структурата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Решението идва след 10-годишни усилия и силна подкрепа от обществеността. Благодаря на правителството и на кмета Димитър Николов, които направиха възможно днешното ни решение.
  Бургас се развива изключително динамично през последните години, през активния летен сезон в региона пребивават над 2 милиона туристи, което е предизвикателства и за сферата на здравеопазването.
  Новият факултет е част от решението. Той ще допринесе за това младите хора от Югоизточния регион да могат да учат медицина в близост до родните си места. А тази децентрализация ще спомогне на новозавършилите лекари да практикуват в своя край и да лекуват своите близки.
  Бургас е готов за създаването на медицинския факултет, има осигурен преподавателски състав. С подкрепата на общината е изграден и нов корпус със специализирани зали и лаборатории - всичко необходимо за едно модерно обучение.


  Днешното ни решение е в синхрон и с политиката за надграждане в областта на образованието и извеждането му като изключителен приоритет, написа във фейсбук профила си депутатът Ивелина Василева.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76758
  gbp Британска лира GBP 2.16226
  chf Швейцарски франк CHF 1.79549
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.