Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:41Сряда

  16 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Първи награди за Бургаска област от Спешъл Олимпикс

  25-12-2017 0 2353

  Снимка:

       СУ „Св. св. Кирил и Методий” – град Карнобат и Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в СУ „Св. св. Кирил и Методий” – град Бургас получиха престижни награди в областта на спорта при ученици със специални образователни потребности.

  В залата на Музея на спорта към Националния стадион „Васил Левски” в София се проведе Международна конференция „Достъп до спорт – спортът инструмент за социално включване”. Мероприятието бе организирано от Спешъл Олимпикс България и фондация „ПроСпорт”. Конференцията  откриха проф. д-р Татяна Янчева, председател на Спешъл Олимпикс България и председател на фондация „ПроСпорт”, и д-р Христо Христозов, Национален директор на Спешъл Олимпикс България и Председател на Дружество  Европейско право.

  Важна част от събитието бе връчването на годишните награди „ПроСпорт”  в различни категории, сред които: категория „Доброволец”, „Държавна институция”, „Гражданска организация”, „Спортна федерация”, „Спортен клуб”, „Университет”, „Община”,  „Училище”, „Корпоративен партньор”, „Медия” и „Треньор”.

  В категория „Доброволец” бе отличена Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий”, а  в категория „Училище” бе наградено СУ „Св. св. Кирил и Методий” – Карнобат. Наградите се връчват за принос в областта на спорта при ученици със специални образователни потребности. Карнобатското СУ „Св. св. Кирил и Методий” и специален педагог Марияна Георгиева донесоха  първите годишни награди в тези категории  в област Бургас.

  Гости на  конференцията бяха  Амел Джамел, координатор „Спорт” в Униглобал Европа и Тобиас Стаблер, координатор „Обединени спортове и младежко участие”, Спешъл Олимпикс Европа. Те поздравиха наградените участници и им пожелаха нови спортни успехи с атлетите със специални образователни потребности. При получаването на приза в категория „Доброволец”, ресурсен учител Марияна Георгиева благодари на ръководството на СУ „Св. св. Кирил и Методий” – Бургас за доверието и подкрепатa, които получава за спортните мероприятия при учениците със специални образователни потребности. Възпитаниците на бургаското школо са носители на много медали в различни състезания и турнири.

  Наградата в категория „Училище” е признание за ръководството и учителите в СУ „Св. св. Кирил и Методий” –  Карнобат и е свързана с активното участие на техните ученици в спортни мероприятия, организирани от Спешъл Олимпикс.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71204
  gbp Британска лира GBP 2.19694
  chf Швейцарски франк CHF 1.73605
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder