Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  01:44Сряда

  23 Октомври 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Първият независим кандидат за общински съветник в Бургас се регистрира за изборите

  18-09-2019 0 870

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Михаил КОЛЕВ

   

  Мартин Пенчев, първият независим кандидат в Бургас за общински съветник, се регистрира за местните избори през октомври. Както повелява редът, той донесе необходимите за регистрация документи в Общинската избирателна комисия (ОИК). Името на Пенчев нашумя покрай протестите срещу цената на горивата, като той бе един от организаторите. В социалните мрежи Пенчев и приближените около него постоянно организират благотворителни каузи и помагат на хора в нужда. Пред вестник „Черноморски фар“ той заяви, че е осъзнал, че нещата, които са правили през годините срещу властта, много по-трудно се случват, когато са във формата на протест.

  Мартин Пенчев

  „Решихме да разберем дали хора, които не са политици и нямат такива амбиции, имат място във властта, за да помагат на други хора, чиито проблеми въобще не влизат в полезрението на властта. След като в социалните мрежи това се случва и има резултат и то с години наред, искахме да разберем дали и отвътре ще стане. Това, което наблюдавам е, че хората, които не са от вчера в политиката, масово приемат длъжността общински съветник като професия, а това за мен не трябва да е така. Трябва да се приема като дълг, не може да си по професия общински съветник“.

  Според него шансът той да стане общински съветник е много малък и дори клони към нулата.

  „Всички знаем как се броят бюлетини в България. Отделно аз самият не съм много наясно каква е нагласата в хората и дали не им е по-добре да си продадат гласа за 50 лева и после да си купят хляб“, добави Пенчев.

  Все пак основният му приоритет, ако той бъде избран за общински съветник, ще бъдат децата, както и хората в беда и нужда.

  „Такива, които са загубили дома си под една или друга форма, деца в неравностойно положение, нуждаещи се от средства за операции, дрехи или играчки. С това се занимаваме и всеки ден. Да не забравяме, че всички около мен, които сме обвързани с тези каузи, не сме по професия политици. Всеки си има своята работа и отделяме време, за да могат нещата да се случват“, коментира той.

  За издигането му за кандидат за общински съветник Мартин Пенчев е подкрепен с 1020 подписа. Те вече са подадени към ГРАО и се чака потвърждение от там за неговата регистрация.

  „Ако сметнат, че има невалидни подписи и не ми достигнат, имам приготвени още около 100, които да добавя в листата и да продължим напред“, сподели Пенчев.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на местните избори?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.