Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:45Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 20° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Първият тренировъчен център по ушу в ЕС ще е в Меден рудник

  31-10-2017 0 639

  Снимка:

  Президентът на БФУ издига мащабната зала върху собствен терен в най-големия комплекс в Бургас

  Най-големият жилищен комплекс на Бургас ще се превърне в световен център на спортния туризъм. Това ще стане с изграждането на единствения в ЕС Тренировъчен център по ушу. Очаква се той да бъде обзаведен със свръхмодерно оборудване и да покрие високите международни стандарти.
  Целта на съоръжението, което ще бъде разположено на площ от над 1 дка в комплексния център на "Меден рудник", е да послужи като база за спортни лагери на отбори от цял свят във всички дисциплини на източното бойно изкуство, обявено за спорт на 21 век. С ушу по света се занимават активно близо 500 000 000 души. 

  Идеята е на председателя на Българската федерация по ушу и президент на най-титулувания ни клуб "Бей Син" - Стефан Колев. Парцелът, върху който ще бъде издигната внушителната база, е собственост на неговата строителна фирма "Бургос строй". Проектът вече е готов, започнали са и проучванията.

  Ръководството на БФУ получи зелена светлина за изграждането на спортната база след като Международната федерация по ушу даде най-високата си оценка за провеждането на Световното първенство по ушу за младежи през 2016 година в Бургас. Тогава града посрещна националните отбори на участници от 52 държави. От Международната федерация са изразили готовност за пълна подкрепа. 

  "На този етап най-добрите бази от този вид, които привличат спортисти от два континента са в Москва и в Пекин. Центърът, който правим в Бургас е необходим за подготовката не само за местните състезатели по ушу, които нямат подходящата база за тренировки, но за отбори от цяла Европа" - обясни Стефан Колев. 

  Доверието и добрите резултати на ръководството на Българската федерация по ушу успяха да спечелят и още едно отличие за града. През 2018 година Бургас ще домакинства Третия международен турнир по тай дзи цюан, който е най-практикувания стил на ушу. Организацията на спортното събитие вече е в напреднала фаза, обяви още Стефан Колев.  

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69571
  gbp Британска лира GBP 2.23031
  chf Швейцарски франк CHF 1.70057
   
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.