Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:06Вторник

  19 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Първо частно основно училище на 25 години

  19-07-2017 0 3081

  Снимка: ПЧОУ

  Основано в бурните времена на последното десетилетие от миналия век, първото частно училище в Бургас и едно от първите в страната – ПЧОУ, отдавна има запазено място в образователната система и изключителен авторитет сред родителската общност.

      За да търсят нови хоризонти, като пораснали птичета, всяка година от семейството на ПЧОУ отлитат децата - седмокласници. Тяхното място се заема от ежегодния приток на нови ученици – естествен кръговрат като всичко в живота.

       Завършилите училището през тези години близо 700 ученика, са продължили образованието си в най-желаните училища в Бургас, София и колежи в чужбина. Голямата част от тях вече са реализирали се бизнесмени, мениджъри, икономисти, лекари, архитекти, инженери и пр. Красноречив факт е този, че в ПЧОУ се записват малчуганите, чиито по-големи братя и сестри са завършили тук. Училището има и „второ поколение“  ученици в лицето на децата на порасналите вече бивши възпитаници. А изкласилите училището деца, години наред се връщат в „дома си“ за да си спомнят атмосферата.

      В предната статия Ви разказахме за успехите на ПЧОУ – едно от училищата в  топ 10 в България, за реализацията и тържеството на седмокласниците от випуск 2017. Днес ще акцентираме на фрагменти от училищния живот и успехите на децата в областта на изкуствата и спорта.

      ПЧОУ успя да съхрани и продължава да прилага доказаните с времето добри педагогически практики за по-добро образование и възпитание на децата днес. То успява с отношението към работата и децата, с професионализма, реда, екипността, взискателността, педагогическия такт и подкрепа. Така в годините ПЧОУ създаде марка и нови възможности за образование на децата от Бургас и региона.

      С визията да помогне образованието да заеме истинското си място в обществото – там където трябва да бъде – на върха, ПЧОУ предлага едно по-добро образование и отговорност лишена от анонимност.

      Със своите  ценности – уважение и справедливост, толерантност и ред, професионализъм и подкрепа ПЧОУ следва вярната посока в работата и във взаимоотношенията с децата и родителите и крачи уверено по верния път към бъдещето за реализиране на идеите за гражданско общество в България.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72654
  gbp Британска лира GBP 2.23217
  chf Швейцарски франк CHF 1.72153
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder