Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:43Петък

  25 Май 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 20° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Първо частно основно училище на 25 години

  19-07-2017 0 1710

  Снимка: ПЧОУ

  Основано в бурните времена на последното десетилетие от миналия век, първото частно училище в Бургас и едно от първите в страната – ПЧОУ, отдавна има запазено място в образователната система и изключителен авторитет сред родителската общност.

      За да търсят нови хоризонти, като пораснали птичета, всяка година от семейството на ПЧОУ отлитат децата - седмокласници. Тяхното място се заема от ежегодния приток на нови ученици – естествен кръговрат като всичко в живота.

       Завършилите училището през тези години близо 700 ученика, са продължили образованието си в най-желаните училища в Бургас, София и колежи в чужбина. Голямата част от тях вече са реализирали се бизнесмени, мениджъри, икономисти, лекари, архитекти, инженери и пр. Красноречив факт е този, че в ПЧОУ се записват малчуганите, чиито по-големи братя и сестри са завършили тук. Училището има и „второ поколение“  ученици в лицето на децата на порасналите вече бивши възпитаници. А изкласилите училището деца, години наред се връщат в „дома си“ за да си спомнят атмосферата.

      В предната статия Ви разказахме за успехите на ПЧОУ – едно от училищата в  топ 10 в България, за реализацията и тържеството на седмокласниците от випуск 2017. Днес ще акцентираме на фрагменти от училищния живот и успехите на децата в областта на изкуствата и спорта.

      ПЧОУ успя да съхрани и продължава да прилага доказаните с времето добри педагогически практики за по-добро образование и възпитание на децата днес. То успява с отношението към работата и децата, с професионализма, реда, екипността, взискателността, педагогическия такт и подкрепа. Така в годините ПЧОУ създаде марка и нови възможности за образование на децата от Бургас и региона.

      С визията да помогне образованието да заеме истинското си място в обществото – там където трябва да бъде – на върха, ПЧОУ предлага едно по-добро образование и отговорност лишена от анонимност.

      Със своите  ценности – уважение и справедливост, толерантност и ред, професионализъм и подкрепа ПЧОУ следва вярната посока в работата и във взаимоотношенията с децата и родителите и крачи уверено по верния път към бъдещето за реализиране на идеите за гражданско общество в България.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67523
  gbp Британска лира GBP 2.23421
  chf Швейцарски франк CHF 1.68708
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.