Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:01Неделя

  16 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Пързаляме се по лед срещу девет лева за час/Вижте къде/

  13-11-2017 0 4463

  Снимка: Борислав Пенков

  Временно пускат зимната атракция в центъра на Бургас 

   

  С ледена пързалка ще се сдобие Бургас до края на годината. Тя ще се намира върху новия плувен басейн, ще е върху 600 кв. м и ще се стопанисва от ОП „Спортни имоти“. Тази зима обаче новото спортно съоръжение още няма да функционира, а ледена пързалка все пак ще има, но в центъра на града. В момента се умува върху това къде точно да бъде - дали на площад Тройката“, или на площад „Св. св. Кирил и Методий“,  като най-вероятно ще бъде предпочетено първото място заради по-удобния и равен терен, разкри пред „Черноморски фар“ управителят на ОП „Спортни имоти“ Живко Иванов.
  В докладна записка до Общинският съвет кметът Димитър Николов предлага да се измени и допълни наредбата за местни такси и цени на услуги в Бургас. Независимо къде ще се намира ледената атракция,  цените са съобразени с пазарната ситуация и с цените на подобни атракции в други областни градове.

  Посетителите над 18 години ще плащат 5 лева на час  и 4 лева наем за кънки. Ученици от 10 години до 18, както и студенти, ще плащат три лева входен билет за час и наем за кънки от 2 лева за един час, е предложението в докладната записка. За най-малките до десет години таксите са следните: 2 лева за входен билет за един час и наем на кънки - 2 лева за един час.

  Разработени са и ценови предложения, насочени към облекчаване на разходите на най-уязвимите групи в нашето общество, а именно децата и младежите с увреждания. С цел осигуряване достъпност до услугата от страна на тези групи, са предвидени по-ниски цени.

       Всички деца и младежи, настанени и ползващи социални услуги в социалните заведения на Община Бургас, ще могат да ползват ледената пързалка безплатно на час, като винаги ще бъдат с придружители и предварително ще има уговорка и изготвени списъци на участниците.

  Всички деца и младежи до 29-годишна възраст с увреждания, ще заплащат за входен билет, наем на кънки и цена за наем на гардероб, сумата от 1.00 лв. с ДДС на използван час. Тъй като това са деца и младежи, отглеждани в семейна среда и поради тяхното здравословно състояние и в посока превенция на инциденти, ще е препоръчително те да имат придружител, който да бъде с тях на ледената пързалка. В тази връзка е разработено предложение за придружители на деца и лица с увреждания да заплащат  по 1.00 лв. с ДДС на  използван час, съответно за входен билет, за наем на кънки и за цена за наем на гардероб.

  Би следвало с тези цени новата атракция да се издържа. Тя ще има около трима души персонал, но най-голямото перо е електричеството, което е необходимо за осигуряване на леденото покритие. „Колкото са по-ниски температурите, толкова по-малък е разходът на ток“, заяви още Живко Иванов.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73312
  gbp Британска лира GBP 2.17714
  chf Швейцарски франк CHF 1.7379
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder