Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  03:21Неделя

  18 Февруари 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Пързаляме се по лед срещу девет лева за час/Вижте къде/

  13-11-2017 0 3887

  Снимка: Борислав Пенков

  Временно пускат зимната атракция в центъра на Бургас 

   

  С ледена пързалка ще се сдобие Бургас до края на годината. Тя ще се намира върху новия плувен басейн, ще е върху 600 кв. м и ще се стопанисва от ОП „Спортни имоти“. Тази зима обаче новото спортно съоръжение още няма да функционира, а ледена пързалка все пак ще има, но в центъра на града. В момента се умува върху това къде точно да бъде - дали на площад Тройката“, или на площад „Св. св. Кирил и Методий“,  като най-вероятно ще бъде предпочетено първото място заради по-удобния и равен терен, разкри пред „Черноморски фар“ управителят на ОП „Спортни имоти“ Живко Иванов.
  В докладна записка до Общинският съвет кметът Димитър Николов предлага да се измени и допълни наредбата за местни такси и цени на услуги в Бургас. Независимо къде ще се намира ледената атракция,  цените са съобразени с пазарната ситуация и с цените на подобни атракции в други областни градове.

  Посетителите над 18 години ще плащат 5 лева на час  и 4 лева наем за кънки. Ученици от 10 години до 18, както и студенти, ще плащат три лева входен билет за час и наем за кънки от 2 лева за един час, е предложението в докладната записка. За най-малките до десет години таксите са следните: 2 лева за входен билет за един час и наем на кънки - 2 лева за един час.

  Разработени са и ценови предложения, насочени към облекчаване на разходите на най-уязвимите групи в нашето общество, а именно децата и младежите с увреждания. С цел осигуряване достъпност до услугата от страна на тези групи, са предвидени по-ниски цени.

       Всички деца и младежи, настанени и ползващи социални услуги в социалните заведения на Община Бургас, ще могат да ползват ледената пързалка безплатно на час, като винаги ще бъдат с придружители и предварително ще има уговорка и изготвени списъци на участниците.

  Всички деца и младежи до 29-годишна възраст с увреждания, ще заплащат за входен билет, наем на кънки и цена за наем на гардероб, сумата от 1.00 лв. с ДДС на използван час. Тъй като това са деца и младежи, отглеждани в семейна среда и поради тяхното здравословно състояние и в посока превенция на инциденти, ще е препоръчително те да имат придружител, който да бъде с тях на ледената пързалка. В тази връзка е разработено предложение за придружители на деца и лица с увреждания да заплащат  по 1.00 лв. с ДДС на  използван час, съответно за входен билет, за наем на кънки и за цена за наем на гардероб.

  Би следвало с тези цени новата атракция да се издържа. Тя ще има около трима души персонал, но най-голямото перо е електричеството, което е необходимо за осигуряване на леденото покритие. „Колкото са по-ниски температурите, толкова по-малък е разходът на ток“, заяви още Живко Иванов.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво очаквате от 2018-та?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.56918
  gbp Британска лира GBP 2.20244
  chf Швейцарски франк CHF 1.69762
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.