Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:43Неделя

  25 Март 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Петър Биберов, скочил на наш фоторепортер остава вкъщи

  04-12-2017 0 1585

  Снимка: faragency.bg

  Появи се друг мъж, който твърди, че е нанесъл удар на Пенков


  Георги РУСИНОВ


  Петър Биберов, който е обвинен, за това че миналата седмица удари два пъти в областта на слабините фоторепортерът на „Черноморски фар“ Борислав Пенков, остава под домашен арест. Пред Окръжен съд – Бургас Биберов обжалва първоинстанционното решение на Районен съд – Бургас, с което му бе наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.

  Биберов е обвинен за това, че на 26 ноември, около 13 часа в Морската градина пред заведение, чиято сградата е собственост на общинската фирма БКС , по хулигански подбуди, е причинил на Борислав Пенков лека телесна повреда. Тя се изразява в масивен отток и кръвонасядане в слабините, довела е до временно разстройство на здравето, неопасно за живота, като му нанесъл два последователни удара с коляно в областта на слабините – престъпление по чл.131 ал.1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

  В това заседание прокуратурата представи разпит на друг свидетел по делото – Станимир Кишишев, който твърдял, че също е удрял фоторепортера ни. Адвокат Димчо Тодоров, който защитава Биберов, твърдеше че от разпита на Кишишев се разбирало, че единствено той е удрял Пенков. Така възприемаше разпита и самият Биберов.

  От прокуратурата поискаха молбата на обвиняемия да остане без уважение и съдът да потвърди първоинстанционното решение, с което му е наложен домашен арест. Държавният обвинител бе категоричен, че факта, че Кишишев също е удрял Пенков, по никакъв начин не оборва факта, че обвиняемия е нанесъл два удара на фоторепортера. Прокурорът прецени, че има реална опасност Биберов да извърши друго престъпление, затова трябва да остане под домашен арест, която е адекватна.

  Адвокат Димчо Тодоров сметна, че предвид факта, че клиентът му е баща на две деца, по-адекватна мярка за неотклонение би била подписка или парична гаранция. Той допълни, че с взетата мярка на първа инстанция Районен съд – Бургас приема, че няма опасност Биберов да се укрие, тъй като има постоянен адрес. Тодоров уточни, че сегашната мярка пречи на клиента му да изпълнява бащинските си задължения. „Сега идва зима и ако някое от децата се разболее, то той не може дори до болницата да го закара“, поясни юристът.

  Петър Биберов също поиска по-лека мярка.

  В мотивите си за решението съдът изложи, че обстоятелството, че се е появил друг свидетел, който твърди, че е нанесъл удар на Борислав Пенков тепърва ще се изяснява. А относно останалите факти, съдията сметна, че няма промяна и не се налага промяна на наложената на първа инстанция мярка за неотклонение.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде да бъде паметникът на кан Тервел?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.58418
  gbp Британска лира GBP 2.24074
  chf Швейцарски франк CHF 1.67122
   
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.