Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:37Четвъртък

  18 Април 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Петко Иванов, управител на „3С СОТ“: Търговци се цупят на 36 лева на месец СОТ

  11-02-2019 0 1302

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Скандални обири за над 300 хиляди лева пари и злато нашумяха тези дни. Професионалните крадци от тежкия криминален контингент Злати Илиев и Пенчо Манов удариха 4 обекта, сред които и заложна къща „Штедрия“ в Айтос, откъдето отмъкнаха 6 кила злато на стойност 294 хиляди лева. На пресконференция на бургаските прокуратура и полиция стана ясно, че двамата заглушавали СОТ-системите и така необезпокоявано влизали в обектите. Наблюдаващият прокурор Мануел Манев даде съвет на търговците да наемат жива охрана, за да се избегнат такива удари в бъдеще.

  Според управителя на охранителната фирма „3С СОТ“ Петко Иванов апаратите, с които Илиев и Манов заглушавали СОТ-а са най-обикновени радиостанции на висока честота.

  „Те ги продават свободно, но такива оправни крадци като знаят честотата, включват на нея, натискат снобката на радиостанцията и СОТ-ът спира да излъчва сигнал“, обясни той.

  Проблемът обаче идва и от другаде според него. Търговците масово отказват да наемат жива охрана и разчитат единствено на най-евтините СОТ-системи.

  „Има системи, които не подлежат на заглушаване, но понеже идват малко по-скъпи, те и това не искат да си купят. Минават тънко, но после им излиза много дебело. Аз работя с тези системи и са много качествени, обаче са и с около 180 лева по-скъпи от другата и не ги искат. Казват си: „Е, на мен ли ще се случи пък и толкова“, каза Иванов.

  Иначе управителят на „3С СОТ“ не вижда проблем при положение, че държиш в заложната си къща злато за близо 300 хиляди, да не наемеш охрана.

  „Те искат да икономисват от сигурност. Но то е смешно, те, банките, нямат охрана нощно време, те искат заложните къщи да имат“, добави той и заяви, че няма представа колко такива обекти са с жива охрана.

  Иванов даде за пример и случаи от практиката му как търговци се цупели, че трябва да плащат 36 лева с ДДС на месец за охрана.

  „Искат да им е по 15-16 лева, защото има такива измислени фирми, които подбиват пазара с такива цени. Това са фирми в сивия сектор“, завърши той.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Насили ли Кобрата репортерката Суши, когато я целуна?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73852
  gbp Британска лира GBP 2.26186
  chf Швейцарски франк CHF 1.7182
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder