Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:42Сряда

  24 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Петко Иванов, управител на „3С СОТ“: Търговци се цупят на 36 лева на месец СОТ

  11-02-2019 0 1392

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Скандални обири за над 300 хиляди лева пари и злато нашумяха тези дни. Професионалните крадци от тежкия криминален контингент Злати Илиев и Пенчо Манов удариха 4 обекта, сред които и заложна къща „Штедрия“ в Айтос, откъдето отмъкнаха 6 кила злато на стойност 294 хиляди лева. На пресконференция на бургаските прокуратура и полиция стана ясно, че двамата заглушавали СОТ-системите и така необезпокоявано влизали в обектите. Наблюдаващият прокурор Мануел Манев даде съвет на търговците да наемат жива охрана, за да се избегнат такива удари в бъдеще.

  Според управителя на охранителната фирма „3С СОТ“ Петко Иванов апаратите, с които Илиев и Манов заглушавали СОТ-а са най-обикновени радиостанции на висока честота.

  „Те ги продават свободно, но такива оправни крадци като знаят честотата, включват на нея, натискат снобката на радиостанцията и СОТ-ът спира да излъчва сигнал“, обясни той.

  Проблемът обаче идва и от другаде според него. Търговците масово отказват да наемат жива охрана и разчитат единствено на най-евтините СОТ-системи.

  „Има системи, които не подлежат на заглушаване, но понеже идват малко по-скъпи, те и това не искат да си купят. Минават тънко, но после им излиза много дебело. Аз работя с тези системи и са много качествени, обаче са и с около 180 лева по-скъпи от другата и не ги искат. Казват си: „Е, на мен ли ще се случи пък и толкова“, каза Иванов.

  Иначе управителят на „3С СОТ“ не вижда проблем при положение, че държиш в заложната си къща злато за близо 300 хиляди, да не наемеш охрана.

  „Те искат да икономисват от сигурност. Но то е смешно, те, банките, нямат охрана нощно време, те искат заложните къщи да имат“, добави той и заяви, че няма представа колко такива обекти са с жива охрана.

  Иванов даде за пример и случаи от практиката му как търговци се цупели, че трябва да плащат 36 лева с ДДС на месец за охрана.

  „Искат да им е по 15-16 лева, защото има такива измислени фирми, които подбиват пазара с такива цени. Това са фирми в сивия сектор“, завърши той.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.7505
  gbp Британска лира GBP 2.17726
  chf Швейцарски франк CHF 1.78046
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.