Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:59Вторник

  20 Ноември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  ПГЧЕ „Васил Левски” подписа споразумение за сътрудничество с училище от Санкт Петербург

  06-12-2017 0 889

  Снимка:

  Руската гимназия в Бургас и 619 училище в град Санкт – Петербург подписаха Споразумение за сътрудничество в рамките на инициативата „Младите- за младите”.

  Директорът на бургаската гимназия Весела Иванова и руският й колега Сергей Савелиев се договориха да обменят опит по образователни и учебно –възпитателни въпроси, съвместни практики и дейности, свързани с допълнителното образование, както и възможността за сътрудничество по време на престоя на руските ученици в български летни лагери.

  Във фоайето на ПГЧЕ „Васил Левски” бе подготвена „Стена за изяви” на учениците в областта на руския език и литература и природни науки. Бе представена атрактивна интерактивна инсталация, изготвена по идея и дизайн на ученичката Александра Иванова от XI Е клас на тема „Опорен конспект. Петербургский текст русской литературы”.

  Споразумението ще координира и съвместното сътрудничество при обмена на добри практики в учебния процес и работата на българските и руски ученици по проекти на тема „Училище на бъдещето” в рамките на образователния форум” Младите на младите”.

  Гостите се запознаха с най-атрактивните забележителности в Бургаския регион.

  Посетиха Приморски парк, Паметника на Альоша, Паметника на Васил Левски, Паметника на руските освободители, к-с Слънчев бряг, Несебър – стария град, Созопол – стария град, Защитена местност „Пода“, южната част на Атанасовско езеро.

  При гостуването на Максим Рыжов – учител по биология, и Сергей Анатолиевич – заместник-директор на 619 училище, в поредица от дебати на кръгла маса на тема „Иновационно поведение на училището днес” бяха представени структурата на образователното учреждение, програмата за развитие на учебното заведение, механизмът и етапите на създаване и реализация на иновационно педагогическо поведение, начини за организиране на интердисциплинарна образователна интеграция в училище.

  В 619 училище в град Санкт – Петербург учат около 1200 ученици, а над сто са щатните преподаватели и наставници. В училището има създадени два театрални състава, балетен клас, собствени училищни медии: телевизия, радио и училищно списание.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71159
  gbp Британска лира GBP 2.19551
  chf Швейцарски франк CHF 1.717
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder