Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:18Събота

  26 Май 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 22° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  ПГЧЕ „Васил Левски” подписа споразумение за сътрудничество с училище от Санкт Петербург

  06-12-2017 0 401

  Снимка:

  Руската гимназия в Бургас и 619 училище в град Санкт – Петербург подписаха Споразумение за сътрудничество в рамките на инициативата „Младите- за младите”.

  Директорът на бургаската гимназия Весела Иванова и руският й колега Сергей Савелиев се договориха да обменят опит по образователни и учебно –възпитателни въпроси, съвместни практики и дейности, свързани с допълнителното образование, както и възможността за сътрудничество по време на престоя на руските ученици в български летни лагери.

  Във фоайето на ПГЧЕ „Васил Левски” бе подготвена „Стена за изяви” на учениците в областта на руския език и литература и природни науки. Бе представена атрактивна интерактивна инсталация, изготвена по идея и дизайн на ученичката Александра Иванова от XI Е клас на тема „Опорен конспект. Петербургский текст русской литературы”.

  Споразумението ще координира и съвместното сътрудничество при обмена на добри практики в учебния процес и работата на българските и руски ученици по проекти на тема „Училище на бъдещето” в рамките на образователния форум” Младите на младите”.

  Гостите се запознаха с най-атрактивните забележителности в Бургаския регион.

  Посетиха Приморски парк, Паметника на Альоша, Паметника на Васил Левски, Паметника на руските освободители, к-с Слънчев бряг, Несебър – стария град, Созопол – стария град, Защитена местност „Пода“, южната част на Атанасовско езеро.

  При гостуването на Максим Рыжов – учител по биология, и Сергей Анатолиевич – заместник-директор на 619 училище, в поредица от дебати на кръгла маса на тема „Иновационно поведение на училището днес” бяха представени структурата на образователното учреждение, програмата за развитие на учебното заведение, механизмът и етапите на създаване и реализация на иновационно педагогическо поведение, начини за организиране на интердисциплинарна образователна интеграция в училище.

  В 619 училище в град Санкт – Петербург учат около 1200 ученици, а над сто са щатните преподаватели и наставници. В училището има създадени два театрални състава, балетен клас, собствени училищни медии: телевизия, радио и училищно списание.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67523
  gbp Британска лира GBP 2.23421
  chf Швейцарски франк CHF 1.68708
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.