Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  01:03Сряда

  18 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  По общински проект ремонтират Дома за стари хора в Айтос

  21-05-2019 0 576

  Снимка:

  Преди две години, пак по общински проект, Домът беше саниран

  Община Айтос обяви процедура за определяне на изпълнител на строително- монтажните работи по проект „Подобряване условията на живот в Дом за стари хора „Св. Великомъченик Димитрий Солунски“ - град Айтос. Прогнозната стойност на дейностите е  за 29 709.53 лв. и офертите на участниците не трябва да надхвърлят максималния одобрен бюджет на поръчката. Срокът за подаване на офертите е 23 май 2019 година.

  Договорът за финансиране беше подписан от кмета Васил Едрев и изпълнителния директор на Фонда, Марина Сарадинова и влиза в сила на 01.06. 2019 г., със срок на действие до 31.10 2019 г.

  С проектното предложение Община Айтос кандидатства за финансова помощ и получи одобрението на фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика. Основните дейности по проекта са насочени към извършване на текущ ремонт - нова мазилка, удобен достъп, ремонт на сервизните помещения, нови облицовки на санитарните възли, гранитогрес по подовете, ново санитарно оборудване, подмяна на ВиК-системата с PVC-тръби и подмяна на елинсталацията, алуминиева и PVC-дограма, ремонт на прилежащия терен, ремонт и хидроизолация на терасата.

  С реализацията на проекта ще бъде подобрена жизнената среда на обитателите на Дома, 32-ма възрастни хора. Ще се създадат условия за повишаване качеството на грижата и ефикасността на предоставяните социални услуги.

  Това е вторият проект, по който Фонд „Социална закрила” инвестира средства по общински проект в Дома за стари хора в Айтос. В края на 2016 година беше реализиран проект „Полагане на топлоизолация по външни фасади на Дом за стари хора „Св. Великомъченик Димитрий Солунски”- град Айтос, община Айтос, област Бургас” на обща стойност 23 999.71 лв. Сградата беше изцяло санирана, сега предстои да бъде обновена отвътре.

  През 2018 година беше реализиран друг проект за Дома по Оперативна програма: Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г., процедура „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“. По проект „Социални иновации в грижата за възрастните хора” на стойност 170 203 лв. Общината, в партньорство с „Хомек АБ", Швеция, за първи път в България разработи процедура и учебна програма, по която да се подготвят и обучават кадри по професията „под-сестра“. Другата иновация по проекта беше за предоставяне на грижи на възрастни хора на майчиния им език.

  Проектите са в изпълнение на приоритетите в социалната политика, заложени в Общинския план за развитие на Община Айтос 2014-2020 г.;

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.