Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:56Неделя

  19 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Поднови се строителството на „Градина“

  08-12-2019 0 493

  Снимка: Дневник

  Георги РУСИНОВ

   

  На къмпинг „Градина“ е подновено строителството. За това алармира екологът Тома Белев от фейсбук профила си. Строежът стана скандален в началото на миналата година. Тогава стана ясно, че и на терена с площ от 5,5 дка, който попада в границите на защитената местност „Бакърлъка“, ще се строи магазин, заведения и паркинг.

  Собствениците на къмпинга пък тогава обявиха, че строителството е законно. Дори инвеститорът Людмил Стойков коментира през януари пред медии, че спира строителството заради лошите атмосферни условия, а не защото обществеността се надигна срещу застрояването на Черноморието. Скандалите тогава последваха един след друг – разрушени дюни на „Смокиня“, строителство на „Алепу“, „Градина“ и „Арапя“, подновено строителство на спрян строеж в Синеморец.

  „Независимо, че уж имаше всички документи и беше законно според тях. Всъщност не беше - изкопът не спазваше условието поставено от РИОСВ-Бургас да се остави 10 метра буфер около границите на имота. Но това нарушение не беше установено нито от РИОСВ, нито от ДНСК. Сега всичко е подготвено както трябва - РИОСВ са издали ново разрешение, но вече без изискването за буфер“, пише Белев.

  Справка в документите на РИОСВ-Бургас показва, че действително има ново разрешение от 2019-а. Те са категорични, че защитената зона няма да се наруши със строителството, както и че няма да има вредни последици за прелитащите птици. Местообитанието на пернатите попада в къмпинга.

  Припомняме още, че инвеститорът Стойков уточни в началото на годината, че документацията му е изрядна и че строежът ще продължи на по-късен етап.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.