Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  01:49Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Поетът Недялко Йорданов -сключил брак в Айтос

  28-09-2018 0 2065

  Снимка:

  Димитър ОШАВКОВ

   В края на 60-те години на миналия век кмет на общината е Борис Щерев, известен в историята на нашата община с благоустрояването на Айтос и превърнал калните сокаци в истински градски улици и площади. Под негово ръководство се построиха училища и детски градини, реконструирана бе днешната сграда на Общината, в която се обособиха помещения за граждански ритуали - зала за именуване и зала за младоженци.  Озвучаването на новата ритуална зала за младоженци беше възложено на служба „Радиофикация“  при Районна станция на съобщенията-Айтос.  

  С реализирането на постоянно озвучаване на залата за бракосъчетания се заехме двамата с колегата от Радиовъзел Айтос Ангел Димитров Ангелов (Карабаков).  Положихме електрозахранването и командните линии под мраморните плочи на пода и оразмерихме  необходимата звукова мощност за пълна зала слушатели. Разположихме по подходящ начин озвучителните тела в специални ниши и синхронизирахме работата на високоговорителите, за да е наситена залата равномерно със звуков сигнал. За целта монтирахме специални озвучителни тела, изработени в Радиоработилницата на Окръжно управление на съобщенията - Бургас.                                                                                                                       За връзка с апаратната, където е усилвателната уредба и магнетофона, монтирахме команден пулт пред  ритуалчика, от който имаше възможност да се включва отварянето на масивната плюшена завеса, зад която младоженците, водени от кумовете, очакват да чуят началото на Менделсоновия марш.      Синхронизираните действия  на длъжностното лице и оператора създават една тържествена обстановка, която оставя незабравим спомен както за младоженците, така и за родители, приятели и гости на тържеството.                                                                                                                                      Официално откриване на Ритуалната зала нямаше. В първите дни на януари 1971 година, под зоркото наблюдение на Мария Чернаева – секретар на ГОНС, техническият екип проведе демонстративното изпитание на командния пулт и озвучителната техника.                                               В залата прозвуча артистичният глас на Георги Василев (актьор-самодеец при Образцово народно читалище„Васил Левски“ тогава), който цитира мъдрата мисъл на Антоан  дьо Сент Екзюпери: „Любовта не е двама влюбени цял живот да се гледат очи в очи, а двамата да гледат в една посока!“                                                                                                                                                               В ролята на ритуалчик влезе Мария Чернаева, а фотографът Мехмед  документира събитието за историята.                                                                                                                                                           Любопитно е да се отбележи, че преди време в Айтос е сключил граждански брак известният бургаски майстор на художественото слово - поетът Недялко Йорданов.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder