Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:52Четвъртък

  05 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Полемиката около Европейското по водна топка и басейните продължава

  11-07-2019 0 1036

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  Полемиката около Европейското първенство по водна топка и басейните продължава. Четирите плувни клуба – СК „Акулите“, ПК „Метропол“, ПК „Започни да плуваш“ и КВС „Бургас“ изпратиха второ отворено писмо до медиите и бургаската общественост. В него те изразяват становището си, че с първото си писмо не са били срещу спорта и конкретно Европейското първенство по водна топка и гостуващите отбори на Саудитска Арабия, Русия и Израел. Те недоволстваха, че от ОП „Спортни имоти“ са редуцирали часовете на децата в клубовете за басейн „Флора“ в пояса между 6:30 часа и 8:30 часа, именно заради спортния форум, който ще се проведе на Парк „Арена ОЗК“.

  „Тези събития показаха как ръководните органи на ОП „Спортни Имоти” не успяха да се справят организационно. Датата на Европейското първенство е излязла доста отдавна в календара на Община Бургас и съответно никой не си е направил труда да съобрази датите на гостуващите лагери с графика на бургаските плувни клубове“, посочват във второто си писмо клубовете.

  Недоволните посочват, че и парите, които клубовете генерират за ОП „Спортни имоти“ не са малко.

  „И тъй като се споменава за задълженията на обществото, сме длъжни да напомним, че спортните обекти – стопанисвани и отдавани под наем от ОП „Спортни Имоти“  са построени от данъците на гражданите на Бургас и като такива точно техните деца би трябвало да са с предимство“, завършват те.

  Припомняме, че директорът на ОП „Спортни имоти“ Живко Иванов заяви пред „Черноморски фар“, че най-натоварени ще са 5 от 10-те дни, в които ще се провежда Европейското първенство по водна топка. През останалото време по думите му ще има възможност бургаските клубове да тренират. Иванов добави и че след негова проверка е установил ,че единствено възрастовите групи на юноши и девойки старша възраст не са приключили с Републиканското първенство. За тях той увери, че е намерил начин да ги вмъкне в графика на басейн „Флора“. За чуждестранните отбори пък Иванов поясни, че резервациите са правени преди 8-10 месеца, като не пропусна да отбележи факта, че дори и техните часове са редуцирани наполовина.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.