Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:07Вторник

  18 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Попчето натопи приятел за убийството на бездомник в Бургас

  21-01-2020 0 1022

  Снимка: Авторът

  Михаил КОЛЕВ

   

  Петър Попчев-Попчето, който е обвиняем за причинената смърт на бездомника Николай Георгиев, заяви днес в Бургаския окръжен съд, че не той, а негов приятел е извършил убийството. Случаят е от нощта на 18 срещу 19 юни 2016 година, когато в градинката до гарата в Бургас бе нанесен побой над загиналия. След няколко седмици в кома пострадалият почина на 3 юли от раните си, а Попчето бе обявен за издирване. Едва през декември 2019 г. той бе заловен от полицията.

  „В обвинителния акт разбрах, че е записано, че Николай е загинал след директен шут в главата. Аз не съм го ритал нито веднъж където и да е било по тялото. Даже казах на моя приятел Тихомир да спре, преди той да му нанесе фаталния ритник. Не съм се укривал от разследващите органи, просто никой не ме е търсил за това престъпление“, категоричен бе обвиняемият.

  Той допълни, че ще заведе жалба срещу разследващите полицаи по делото, защото според него, те са му фалшифицирали показанията. Освен това е бил укрит и нож, който е бил намерен на местопрестъплението. Попчето е готов и да се яви на детектор на лъжата, за да докаже, че е прав и не той е убиецът на бездомника. Бургазлията смята, че неговият приятел Тихомир никога няма да бъде открит от полицията, защото „те нямат изгода от това“.

  „Искам връщане на делото към прокуратурата, защото Тихомир не е обвиняем, а е посочен като свидетел. Аз не трябва да бъда обвиняем“, каза още Попчев.

  В началото на разпоредителното заседание стана ясно, че близки на убития – майка му Катерина Георгиева и сестра му Симона Йорданова, са завели граждански искове срещу Попчето. Стойността на иска на Катерина е 200 000 лева за неимуществени вреди, както и 1500 лева, които са били изразходени за погребението на пребития до смърт мъж. Сестрата на загиналия е завела иск на стойност 130 000 лева.

  Адвокатът на обвиняемия поиска делото да бъде върнато на прокуратура, заради допуснати процесуални нарушения. Освен това защитата на Петър Попчев смята, че наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ трябва да бъде променена, тъй като е прекалено тежка и несъответства на обществената опасност.

  Съдът обаче не уважи тази молба. Следващото заседание на делото е на 4 март, когато предстоят разпити на свидетели и вещи лица.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.