Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:54Събота

  24 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Пореден разпит на свидетели за убийството на началник от Нефтозавода

  11-06-2019 0 3481

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Михаил КОЛЕВ

   

  Поредни свидетели бяха разпитани във връзка с убийството на инж. Димитър Миразчиев. Тялото му бе открито в казан в Морската градина на Бургас през 2015 година, но тогава не можеше да бъде разпозната коя е жертвата. Заподозряна за жестоката смърт на инж. Миразчиев е неговата бивша съпруга – детската учителка Веселина Гинева. Според държавното обвинение тя е лишила бившия началник в Нефтозавода от необходимите му лекарства, както и от храна и вода, вследствие на което настъпила и неговата смърт. След това Гинева е изхвърлила тялото му в контейнер, но е продължила да взима пенсията му, обяснявайки, че той е жив.

  В Бургаски окръжен съд днес се явиха Георги Тодоров, Марин Ангелов и Костадин Бонев. От техните показания стана ясно, че Тодоров е един от първите, които са намерили костите на убития. Това е станало в тревна площ, в близост до парк „Езеро“. Мъжът е попаднал случайно на неприятната гледка, след като е забелязал контейнер, който бил поставен посред нищото на поляната. Тодоров отишъл до казана, защото искал да го вземе за себе си. В него той открил чаршаф, увит на топка. След като изсипал боклуците, Георги започнал да опипва чаршафа. Първоначално помислил, че там е увит телешки бут, който е изхвърлен от близкото заведение. Мъжът обаче усетил, че докосва човешки череп и си тръгнал, но не сигнализирал на органите на реда, защото се страхувал, че може да бъде обвинен по този случай. На няколко пъти след това Тодоров е минавал покрай същото място, чаршафът отново е стоял извън контейнера, и чак тогава се е обадил в полицията, за да им съобщи.

  Другият от разпитаните свидетели – Марин Ангелов, е един от хората, които също намират костите на убития, увити в чаршаф. По онова време Марин е работил като чистач в „Титан Бургас“ и заедно със свои колеги са извършвали рутинно почистване в района на плажа. Натъквайки се на чаршафа, те решили да го пренесат до техния камион. Тръгвайки натам, от чаршафа е изпаднала кост, а един от бригадата веднага казал, че това е човешка кост и се обадили на своя надзорник. По думите на Ангелов част от костите на загиналия са били извън чаршафа и са се виждали съвсем спокойно, когато човек премине наблизо.

  Накрая своите показания даде и Костадин Бонев, който е приятел на покойника. Бонев се е грижил за инж. Миразчиев, когато той е бил в тежко здравословно състояние. След време с него се свързала дъщерята на зверски убития – Ваня, която му заявила, че взима баща си при нея в София и тя поема грижите му. От тогава Костадин не е знаел какво се случва с неговия близък. Разбрал за неговата смърт съвсем случайно, прочитайки вестниците. Бонев призна, че починалият е пиел често, но не го е виждал в пияно състояние. Пред съдебния състав той сподели, че приживе са си говорили с Димитър, като последният заявил, че иска да бъде погребан в гроба на брат си и вече е заплатил мястото. В крайна сметка желанието на инж. Миразчиев не се сбъдна, като той бе открит в контейнер.

  Утре предстои и разпитването на вещи лица, които работят по случая. Към момента Веселина Гинева се намира на свобода и не се признава за виновна. 

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76758
  gbp Британска лира GBP 2.16226
  chf Швейцарски франк CHF 1.79549
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.