Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:59Вторник

  19 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Породисто куче издъхна в адски мъки в Созопол

  12-09-2018 0 2577

  Снимка: faragency.bg

  Собственикът му Атанас Николов търси правосъдие

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Породисто куче алабай е издъхнало в адски мъки в апартамент в Созопол. За ужасяващата гледка, която заварил собственикът му Атанас Николов от Бургас, той разказа пред „Черноморски фар“. Съкрушеният мъж ни потърси в редакцията, за да разкаже драматичното си изживяване.

  Ангажираността на изданието към екологичната тема и насилствената смърт на домашни  любимци в Сарафово  го накарала да се обърне към вестника.

  Като всеки собственик на домашен любимец Атанас описа кучето си с много любов. „Шестгодишно беше, аз го взех малко по-голямо. То беше печелило медали, породисто животинче. А тя тази порода е много рядка. На Путин подариха такова преди време. Аз го гледах във Варна, защото живеех там. Впоследствие го закарах в Созопол. Не го пусках в двора, само вкъщи си стоеше. Аз подчертавам, това куче го гледам само на етажа, с мен спи, с мен яде, на никого не пречи, шум не вдига, душичка. Конфликт имах с комшийката над мен. Неведнъж се е оплаквала, че мирише“, обяснява със сълзи на очи той, спомняйки си четириногия си приятел.

  Драмата се разиграва миналия понеделник. Атанас в неделя нощувал в Бургас. В понеделник сутринта хванал автобуса за курортния град.

  „Ходих да си видя обектите, прибирам се и какво да видя – всичко вътре в кръв и вътрешности, още не мога да го измия. От там, качвам го на колата веднага, карам го в Черноморец – там не работи ветеринарната клиника, тръгнах веднага към Бургас.  Другият проблем е, че няма един дежурен ветеринарен кабинет в Бургас. Във Варна има три. В последния момент  се сетих за ветеринар в „Изгрев“. Успях да стигна някак до там и точно пред кабинета умря горкото. Предаде се. Погледна ме в очите и издъхна, сякаш, за да се сбогува“, едвам промълви последните думи Атанас.

  И с още по-разтреперен глас продължава: „Забравих отворен прозореца на банята, само него и някой му хвърлил антифриз. Прибирам се, а кучето в страшни мъки. Изповръщало си вътрешностите горкото. Само онзи прозорец бе отворен. Болен съм за това куче, болен съм. Кръвно вдигнах, щях да получа инсулт. Аз съм на първия етаж, ниско е, достатъчно е някой да подхвърли нещо, не е необходимо да си баскетболист да вкараш един кош. И моята кучка понеже е задушно и горещо, явно е отишла в банята да се разхлади на плочките. Тя е добра, толкова добра, душичката. С деца е живяла, дресирана е. И е взела милата това, което са й хвърлили. Умря в мъки това животинче“, продължава покъртителната история Атанас.

  Той бе толкова афектиран от случилото се с домашният му любимец, че дори не пожела да покаже нейна снимка.

  Сега той иска само справедливост за отровеното си куче. „Божи човек съм. Понеже съм моряк, три пъти съм ходил до Божи гроб и вярвам, че такива гадости се връщат на тези, които ги правят. Животинката не е виновна! Да не се беше мъчило горкото, да не ме е яд. А то, четири-пет часа се мъчи“, заявява вече с гняв в гласа опечаленият стопанин.

  Още по-разочарован е, че след смъртта на четириногия му приятел созополската полиция не му обръща внимание. „Казаха ми: „Айде разберете се там, за да не стават проблеми“. Какво пречеше животинката на някой, какво?“, ядосва се той, постоянно припомняйки си трагичната смърт на кучето.

  След като пристигна в редакцията ни и разказа ужасяващото си преживяване, насочихме Атанас към Пето Районно управление – Бургас, тъй като има постоянен адрес  в „Зорница“.

  „Инспекторката ми обясни, че в Созопол най-вероятно са ме отпратили, защото са много претоварени. Отделно звено към полицията, което да е „Зоополиция“ нямало. Казаха ми да си пусна жалба в Районното в Созопол, а там ще натоварят някой от районните инспектори“, каза той.

  В последния ни разговор с мъжа стана ясно, че все пак е подал жалба в созополската полиция и явно са му обърнали внимание. „Днес ми казаха, че може и да не е хвърлена през прозореца отровата, а някой дори да е влизал в апартамента“, обясни Атанас в телефонен разговор.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72654
  gbp Британска лира GBP 2.23217
  chf Швейцарски франк CHF 1.72153
   
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder