Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:06Неделя

  16 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Посягат на карабините на ловците

  02-12-2018 0 752

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Ловците трябва да се подготвят за раздяла с полуавтоматичните оръжия, подобни на бойните, например ловен вариант на автомата „Калашников". Мярката е част от проект за изменение на директива за режима на огнестрелните оръжия в ЕС. Европейската комисия предлага мярката заради атентатите в Париж от 13 ноември миналата година, в които терористи убиха 130 души и раниха над 350. Повечето от жертвите бяха разстреляни с незаконно закупени автомати „Калашников". За предстоящата промяна потвърди и секретарят на ЛРД „Лебед“ Невен Каравасилев. „Не може да се каже вземат. По-скоро това е ограничаване на възможностите за тероризъм. Целта е да се намали броя и капацитета на полуавтоматичните оръжия. Да няма многозарядни оръжия с по 20-30 патрона. Според мен това не е трагедия“, коментира той.

  Знае се, че голям процент от ловците ползват подобни карабини.  По думите на Каравасилев на този етап той не вижда това да се случи. „Първо ще се противопоставят големите промишлени комплекси, производители на подобни оръжия, след това несъгласие ще изразят търговците им. Накрая са  ползвателите. Но пак подчертавам – аз не  виждам нищо лошо в намаляване на капацитета на този вид оръжия“.

  В момента у нас не е известна оценка на въздействието на такава мярка.

  В противовес на полуавтоматичните оръжия, които дават сериозна преднина на ловеца пред животното стои ловът с лък, който става все по-модерен.  В Западна Европа от десет години този лов прохожда, а в Америка е много разпространен и се толерира. У нас към този момент за лъка има действащо законодателство, което го разрешава. Забранен е арбалетът, забранени са и чернобарутните, преднопълнещи оръжия, които в Европа са позволени.  Има интерес от страна на ловците за използване на лък, но в Бургаско няма хора, които да ловуват вече с лък.  Все още си остава екзотика. „Има хора, които имат желание, но на практика се оказва, че един лък, добре оборудван, струва повече от една карабина“, казва Каравасилев.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73312
  gbp Британска лира GBP 2.17714
  chf Швейцарски франк CHF 1.7379
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder