Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:05Четвъртък

  22 Март 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Повишават билетчето за зоопарка в Айтос

  25-11-2017 0 1641

  Снимка:

   От 1 януари догодина, гражданите и гостите на Айтос, навършили 18 години, да плащат 2.00 лв. входна такса за зоопарка. Малчуганите до 7 години да се радват на животните безплатно, както и досега, а таксата за децата от 7 до 18 години да е 1.00 лв. Такова е предложението на Общинската администрация, което Съветът ще дебатира и гласува на 29 ноември т.г. Във връзка с евентуалната промяна, на редовното си заседание, съветниците трябва да одобрят изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Айтос.

  Мотивите са, че таксата от левче за посещение на Зоопарк-Айтос е въведена още през 2007 г. и оттогава не е променяна. Тя вече не съответства на настъпилите през последните 10 години немалко промени. „Налице е основание и необходимост от увеличение на таксата за посещение на Зоопарк-Айтос. През този период от 10 години, значително са се увеличили разходите, които формира Общината във връзка с предоставянето на услугата. Издръжката на Зоопарка е изцяло от бюджета на Общината. Приходите, които се получават от такса вход в Зоопарк-Айтос, влизат като приход в бюджета и служат за покриване на макар и малка част от разходите за издръжка. Действащият размер на таксите е определен преди значително голям период от време и не съответства на настъпилите промени в административното обслужване на населението и не отчитат разходите, които Общината прави при предоставянето на услугата," са другите мотиви към проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги  на територията на община Айтос.

  Ще припомним, че през последните години значително се увеличи броят на животните и видовото им разнообразие в айтоския зоопарк. Разширени са местообитанията на някои видове, изградени са нови волиери за животните, за удобство на посетителите са създадени кътове за отдих и развлечения с вендинг- автомати за кафе и безалкохолни напитки. Сега целта е актуализиране на наредбата в раздела, регулиращ предоставянето на тази услуга, и възстановяването на по-голяма част от разходите, които извършва Община Айтос.

  Проектът на Наредба за изменение и допълнение е публикуван в сайта на община Айтос на 21.09.2017 г., публикуван е и в портала за обществено обсъждане отново на 21.09.2017 г., като е осигурен 30-дневен срок за представяне на предложения и становища.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде да бъде паметникът на кан Тервел?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.59192
  gbp Британска лира GBP 2.23771
  chf Швейцарски франк CHF 1.67036
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.