Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  01:49Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Празник на конната база в Бургас за Тодоровден, чака ни безплатна езда

  21-02-2018 0 2103

  Снимка:

  Вълнуващ празник, вдъхновен от Тодоровден очаква бургазлии и гостите на града тази събота на конната база в Парк „Езеро“. Един от най-тачените празници за българите, наречен за здравето на конете, ще ни даде възможност да се докоснем до прекрасните и грациозни животни, и дори да ги пояздим. Базата отваря врати след 10 часа.

           Домакините от Клуб по конен спорт „Кан Крум“ с председател Георги Базотев ще покажат на публиката едни от най-добрите коне на България, представили ни достойно в страната и в чужбина. Тандем с тях ще станат местни състезатели, които ще демонстрират спортните си умения и майсторство. Първи на манежа ще излязат най-малките, които ще преодолеят препятствия на Х-паркур. Това са кръстообразно наредени бариери за по-лесно преодоляване. За големите са предвидени препятствия на височина 0,9 м и 1,10 м.  „Това са първите състезания за годината, прескачат се минимални височини  за началото на състезателния период. Надяваме се на здраво време. Засега прогнозите в Бургас са за температури от 6-8 градуса. В Плевен надскачанията са отменени, за да не постави на изпитания здравето на състезатели, коне и публика“, споделят от клуб „Кан Крум“. Началото в Бургас ще е между 10 и 11 чака, което ще се уточни в петък, в зависимост от метеорологичната прогноза.  

           По програма, най-забавната и вълнуваща част от празника е запазена за финал, когато на манежа ще могат да излязат и децата от публиката. Разбира се, на гърба на симпатичните понита, а по-смелите - на седлото на атрактивните коне на клуба. Ездата е безплатна и обещава много емоции и незабравими спомени за всички любители на този спорт. От общинското предприятие „Спортни имоти“ са подготвили награди за участниците. Доведете семейството си или елате с приятели, за да се докоснете до енергията и силата на внушителните животни, почитани още от древни времена.

           Традицията повелявала на Тодоровден да се извърши пролетен преглед на войската. От нейното състояние зависели военните планове на българската държава и сигурността на населението й. Смята се, че на този ден Светецът-покровител на конете Теодор Тирон съблича своите девет кожуха, качва се на белия си кон и се запътва към Бога с молба. Когато стига при него, светецът слиза от коня, забива копието си до животното, а самият той влиза в божите покои, за да помоли Бог да изпрати лятото към земята. Приема се, че с този ден природата се подготвя за своето преобразяване и раждането на нов живот.

           А вие се подгответе за релаксиращ празник с развяти конски гриви и много приятни изненади!

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder