Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:58Понеделник

  17 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Празник на остров "Света Анастасия" - 15 август 2015, Бургас

  16-08-2015 0 2995

   Стотици хора от Бургас и страната се стекоха на остров Света Анастасия за неговия празник. Честванията започнаха от сутринта, когато Духовият оркестър на Бургас посрещна общинския кораб "Анастасия" на Морската гара. Плавателният съд днес също има празник. На тази дата се навършва една година от пускането му на вода. По този повод кръстницата на кораба - малката Анастасия, изтегли името на един от пасажерите, които си бяха купили билети за първия курс днес. Щастливецът се казва Петър получи подарък.
  Остров Света Анастасия вече има своя пощенска марка. Днес тя беше валидирана на специална церемония от зам.-кмета Йорданка Ананиева и главния изпълнителен директор на "Български пощи" Деян Днешки. 
  "Подобно нещо се случва за първи път на остров в 136-годишната история на "Български пощи", обясни Деян Днешки. 
  Пощенската марка е част от изданието "Регионите в България - Югоизточен регион". То се състои от четири пощенски марки. Към него има и специален печат. Марките са дело на художника акад. Иван Газдов. Изданието е с тираж 15 000 и с времето ще става ценно, защото е първото, валидирано на острова. 
  Пощенска кутия на Света Анастасия има от близо година. Туристи са пускали в нея писма, адресирани до Япония, Тайланд, САЩ и Канада.
  "Поздравявам всички с този красив празник. Пожелавам на екипа, който работи на остров Света Анастасия, много здраве и професионални успехи", каза по време на церемонията зам.-кметът Йорданка Ананиева. 
  Островното хоро се превърна в най-емоционалната част от празника. Над 150 души танцуваха под ритмите на странджански и тракийски песни в изпълнение на ансамбъл "Странджа". Най-възрастният играч бе 81-годишен варненец, който дойде с цяла група приятели.
  15 август събуди много спомени у семейство Георги и Тодорка Георгиеви. Те са първите екскурзоводи на острова. Започнали са работа през 1963 година и са посрещали туристи в продължение на 30 години.
  Посетителите на Света Анастасия имаха рядката възможност да разгледат отвътре фара и да се запознаят с неговата история.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника

  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73312
  gbp Британска лира GBP 2.17714
  chf Швейцарски франк CHF 1.7379
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder