Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:24Неделя

  20 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Пред съда: Данаил отрича палежа на входа в „Зорница“, бил жертва на системата

  03-11-2018 0 618

  Снимка:

  След Биберов и Янакиев и той отива в ареста

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Обвиненият като съизвършител на палежа срещу фоторепортера на „Черноморски фар“ Борислав Пенков заяви, че недоумява защо е задържан. Данаил Стефанов каза пред Районен съд – Бургас, че бил в София около месец и скоро се върнал. Мъжът работел като охранител на частно лице там, но не бил на трудов договор.

  „Видях, че имало моя ДНК по шишето, но не мога да си обясня как става това. Изведнъж ме викат да свидетелствам срещу някой, а в следващия момент ме обвиняват, че съм запалил някакъв вход“, поясни той.

  Многократно осъждания за грабежи, кражби, наркотици и други мъж уточни, че се е отдръпнал от тези хора, явно визирайки обкръжението на Петър Биберов, който е сочен като подбудител за палежа и има повдигнато обвинение за това.

  „Затова и от града гледам да се отдръпна и затова бях в София, защото знам как стават нещата“, допълни Стефанов.

  По време на заседанието прокурор Тина Шулева обясни, че Данаил и други обвиняеми по делото са разследвани и от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група, на чиято за тартор отново е сочен Биберов, който в момента е в ареста за подбудителство за палежа. Другият предполагаем извършител Румен Янакиев също е в ареста.

  Именно Шулева припомни богатото криминално минало на Стефанов - 22 присъди и заяви, че затвора не е постигнал необходимият ефект на превъзпитание. Тя поиска от Районен съд – Бургас най-тежката мярка за неотклонение срещу обвиняемия – задържане под стража.

  Както писахме по-рано прокуратурата е намерила ДНК на Данаил по фитила към гумата, която обгори входа на колегата ни в бургаския комплекс „Зорница“. Според тях за пръв път в България може да бъде разкрит палеж по този начин. До отпечатъците на Стефанов стигнали след като проверили всички приближени до Биберов, откъдето изскочил и Данаил.

  Служебният му защитник – Камен Кънев определи искането на държавното обвинение като неоснователно.

  „Събраните доказателства срещу клиента ми се крепят на един разпит на анонимен свидетел, който го е посочил като извършител, свидетел, който самият той отказал да изпълни поръчката“, каза юристът и допълни, че не изключва въпросният анонимен свидетел да е бил притиснат за показанията си.

  Кънев оспори и ДНК експертизата като заяви, че трудно може да бъде свален какъвто и да генетичен материал при нещо, което е горяло с такава температура.

  „Знам, че съм обречен. Знам, че системата иска да ме смачка. Моля ви поне да ме оставите под домашен арест, за да гледам дъщеричката си. И друг път съм бил под домашен арест и никога не съм нарушавал мярката си“, изплака пред съда Данаил в последните си думи.

  След малко повече от час, съдебният състав реши да остави Стефанов за постоянно в ареста.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder