Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:33Сряда

  13 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Предизборни страсти: В Приморско забъркаха поп в скандал, в Карнобат „погребаха“ кандидат

  21-10-2019 0 881

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Изборните страсти се нажежават в седмицата преди вота, те стигнаха върха си в Приморско и Карнобат. Общинската избирателна комисия в морската община е залята от жалби за нерегламентирано агитиране. В една от тях Златина Величкова от местната коалиция „МИР“ подава сигнал, в който се твърди, че на територията на общината се разпространява нелегитимен, неистински вестник, който няма автор, редакционен колектив. Вестникът обикновено излизал всеки ден и съдържал новини мнения и анализи.

  „Твърди се, че този вестник се ползва за агитационен материал от участници в местните избори, като не се спазва чл. 183 ал.1 от ИК -  на всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава. Твърди се, че така разпространяваният апокрифен вестник е част от изготвени агитационни материали на една политическа партия и съдържа агитации на кандидати за местната власт с различни гербове, слогани и без да е посочена партията или местната коалиция, от която са издигнати и водят до заблуждаване на избирателите и нелоялна, неморална конкуренция“, е посочено в решението на ОИК-Приморско.

  В жалбата се казва още, че на разпространявания вестник липсва партията, от чието име се издава, в него се ползва герб, наподобяващ този на Община Приморско. Вестникът има и име „Приморско днес“, което е подвеждащо. От ОИК се иска да издаде указания за премахване и изземване на вестника.

  В решението на Общинската избирателна комисия се казва, че е установено нарушение и възлага на кмета на общината и на населените места от нея да изземат вестниците, като при необходимост да използват съдействието на полицията. Сигналът е препратен до Районна прокуратура – Царево и РУП-Приморско, които трябва да установят извършителя на нарушението. В последната точка от решението е посочено, че сигналът се препраща и до Светия синод, във връзка с интервю на свещенослужителя отец Гавриил.

  В ОИК-Приморско има и друга жалба подобна на тази за разпространението на друг вестник в общината. Общинската избирателна комисия остава без уважение жалбата на кандидата за общински съветник от ВМРО Ваня Андонова.

  В Карнобат играта загрубя. Там неизвестни вандали „погребаха“ единия от кандидатите за кмет – независимият Георги Димитров. Това съобщи и показа на снимка лично той във фейсбук профила си. На нея се вижда как на един от плакатите му е поставен допълнителен надпис, гласящ „Почивай в мир“. Димитров обаче реагира с усмивка на вандалския акт и заяви следното: „Приятели, жив съм! Избори имаме да печелим!“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.