Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:35Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 20° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Предлагаме нискобюджетен продукт за масова консумация в туризма

  11-11-2017 0 415

  Снимка: илюстративна

  Опитът на властта да помогне с огромния кадрови проблем чрез ускоряване и опростяване на визови проблеми за чуждестранни сезонни работници имаше частичен успех.
  «Независимо от системните опити на БРТК да фокусира вниманието върху този широкомащабен и дългосрочен проблем, той се задълбочава и не виждам разбиране и системни усилия за преодоляването му. Не е краят на света, но като пряк резултат, това води до спад на качеството на туристическия продукт и съответно укрепва имиджа на Черноморието на качествено компромисна и нискобюджетна дестинация. Нищо добро не ни чака, защото образователната система произвежда  малко на брой, недоучени кадри, а малкото качествени намират реализация извън България», категоричен е Богдан Христов, зам.- председател на БРТК.
  Министерството на туризма не можа да влезе в релси за времето на съществуването си и произвежда ПР -шум на статистическа основа, жонглирайки с обемни данни за пристигащи туристи и пазари, вкарвайки политически елементи в интерпретацията на цифрите. Няма изцяло или частично решен нито един от дългосрочните проблеми в туризма. Неправителствените и браншови организации се третират като придатък на изпълнителната власт, вместо да е обратното, допълва експертът.
  В обобщение той коментира:  „Добър сезон като брой обслужени туристи, но като туристическа дестинация, продължаваме да плуваме в мътната вода на липса на стратегическа визия, ниски пазарни критерии, сива икономика, къси сезони, кадрови проблеми, липса на ясна продуктова разпознаваемост, враждебна инфраструктура, липса на достатъчно добри практики както и международни награди, в която и да е област на туризма. В резултат – нискобюджетен продукт за масова консумация“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69571
  gbp Британска лира GBP 2.23031
  chf Швейцарски франк CHF 1.70057
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.