Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  03:24Неделя

  18 Февруари 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Предлагаме нискобюджетен продукт за масова консумация в туризма

  11-11-2017 0 281

  Снимка: илюстративна

  Опитът на властта да помогне с огромния кадрови проблем чрез ускоряване и опростяване на визови проблеми за чуждестранни сезонни работници имаше частичен успех.
  «Независимо от системните опити на БРТК да фокусира вниманието върху този широкомащабен и дългосрочен проблем, той се задълбочава и не виждам разбиране и системни усилия за преодоляването му. Не е краят на света, но като пряк резултат, това води до спад на качеството на туристическия продукт и съответно укрепва имиджа на Черноморието на качествено компромисна и нискобюджетна дестинация. Нищо добро не ни чака, защото образователната система произвежда  малко на брой, недоучени кадри, а малкото качествени намират реализация извън България», категоричен е Богдан Христов, зам.- председател на БРТК.
  Министерството на туризма не можа да влезе в релси за времето на съществуването си и произвежда ПР -шум на статистическа основа, жонглирайки с обемни данни за пристигащи туристи и пазари, вкарвайки политически елементи в интерпретацията на цифрите. Няма изцяло или частично решен нито един от дългосрочните проблеми в туризма. Неправителствените и браншови организации се третират като придатък на изпълнителната власт, вместо да е обратното, допълва експертът.
  В обобщение той коментира:  „Добър сезон като брой обслужени туристи, но като туристическа дестинация, продължаваме да плуваме в мътната вода на липса на стратегическа визия, ниски пазарни критерии, сива икономика, къси сезони, кадрови проблеми, липса на ясна продуктова разпознаваемост, враждебна инфраструктура, липса на достатъчно добри практики както и международни награди, в която и да е област на туризма. В резултат – нискобюджетен продукт за масова консумация“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво очаквате от 2018-та?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.56918
  gbp Британска лира GBP 2.20244
  chf Швейцарски франк CHF 1.69762
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.