Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:01Вторник

  25 Септември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 17° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Предлагаме нискобюджетен продукт за масова консумация в туризма

  11-11-2017 0 574

  Снимка: илюстративна

  Опитът на властта да помогне с огромния кадрови проблем чрез ускоряване и опростяване на визови проблеми за чуждестранни сезонни работници имаше частичен успех.
  «Независимо от системните опити на БРТК да фокусира вниманието върху този широкомащабен и дългосрочен проблем, той се задълбочава и не виждам разбиране и системни усилия за преодоляването му. Не е краят на света, но като пряк резултат, това води до спад на качеството на туристическия продукт и съответно укрепва имиджа на Черноморието на качествено компромисна и нискобюджетна дестинация. Нищо добро не ни чака, защото образователната система произвежда  малко на брой, недоучени кадри, а малкото качествени намират реализация извън България», категоричен е Богдан Христов, зам.- председател на БРТК.
  Министерството на туризма не можа да влезе в релси за времето на съществуването си и произвежда ПР -шум на статистическа основа, жонглирайки с обемни данни за пристигащи туристи и пазари, вкарвайки политически елементи в интерпретацията на цифрите. Няма изцяло или частично решен нито един от дългосрочните проблеми в туризма. Неправителствените и браншови организации се третират като придатък на изпълнителната власт, вместо да е обратното, допълва експертът.
  В обобщение той коментира:  „Добър сезон като брой обслужени туристи, но като туристическа дестинация, продължаваме да плуваме в мътната вода на липса на стратегическа визия, ниски пазарни критерии, сива икономика, къси сезони, кадрови проблеми, липса на ясна продуктова разпознаваемост, враждебна инфраструктура, липса на достатъчно добри практики както и международни награди, в която и да е област на туризма. В резултат – нискобюджетен продукт за масова консумация“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66326
  gbp Британска лира GBP 2.18773
  chf Швейцарски франк CHF 1.74192
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder