Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:05Понеделник

  19 Ноември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 12° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Предложение: 200 000 лева през 2018-а за „Парк Европа“

  16-01-2018 0 1151

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ


   

  Общинският съветник от групата на СЕК-НФСБ Ангел Божидаров предложи по време на постоянната комисия по туризъм да бъдат отделени от бюджета на Община Бургас за 2018-а година 200 000 лева, за да започне работата по изграждането на „Парк Европа“. Предложението си той направи по време на дебатите около рамката на бюджета за новата година, като преди това попита какво е предвидено за парка за тази година.

  „Миналата година в ОбС-Бургас приехме изграждането му, а сега питам какво е предвидено за тази година“, заяви Божидаров. Отговор му даде зам.-кметът по строителството инж. Чанка Коралска. „Имаме готово задание за проектиране. Извършени са и необходимите градоустройствени промени. Работи се по осъществяването на конкурс за идейна концепция. 15 000 лева са заложени за него, които представляват награден фонд“, обясни тя.

  Божидаров обаче не остана доволен от отговора на администрацията и се зачуди защо цяла година за бъдещия атракцион ще бъде проведен само един конкурс. Той попита колко пари са отделени за НПО-тата. Златина Караиванова, директор „Бюджет и финанси“ към Община Бургас заяви, че за неправителствените организации в Бюджет 2018 са предвидени 450 000 лева.

  При този отговор Божидаров реагира в типичния си стил и отвърна: „Значи 450 000 лева можем да заделим за НПО-тата, а едни 200 000 не можем да осигурим, за да започне най-накрая работата по парка. Извинявайте, но толкова пари за тези организации са си разхищение“.

  Предложението на общинския съветник бе подкрепено от колегите му в комисията по туризъм, като само един гласува с въздържал се.

  Припомняме, че през 2017-а година ОбС-Бургас прие изграждането на парка, като промени първоначалната му локация и прие да е в парк „Славейков“. За тема на парка бе приета идеята на Ангел Божидаров за „Парк Европа“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72381
  gbp Британска лира GBP 2.21373
  chf Швейцарски франк CHF 1.71099
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder