Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:07Неделя

  21 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Предложение за брак на сцената на Бургаската опера

  13-04-2019 0 554

  Снимка:

  Най-чаровният сред ергените на Държавна опера – Бургас Валери Турманов вече е сгоден за прелестната Йоана Кадийска. Баритонът предложи на нежната си приятелка брак на сцената снощи по време на спектакъла на операта „Дон Жуан“. Валери, който беше в главната роля, прекъсна спектакъла в момента, в който беше паднал на колене пред Йоана. По либрето прелъстителят дон Жуан иска ръката на своето изкушение Церлина, изпълнена именно от приятелката му Йоана. „Скъпи приятели, ние знаем, че изкуството се подчинява на живота... Ако ми позволите точно в този момент животът да измести изкуството!“, се обърна Валери към публиката и коленичи пред любимата си с пръстен в ръка. Развълнуваната Йоана се просълзи и каза „Да!“ под бурните аплодисменти в залата. Въпреки вълнението те продължиха спектакъла без прекъсване.

           Предложението за брак на Валери Турманов беше изненада единствено за самата годеница. Подготовката продължи около две седмици, като в мисията беше посветен почти целият състав на Държавна опера – Бургас и семействата на двойката. Миналата седмица Валери и приятели участваха в спектакъла на бургаската опера „Палячи“ на Леонкавало, в който му партнираха близките му приятели Нона Кръстникова, Делян Славов и Даниел Дамянов. В „Дон Жуан“ също участват Нона като дона Елвира и Делян като слугата на дон Жуан Лепорелло. В моментите около спектакъла на „Палячи“ съзаклятниците са придумали Йоана да пробва пръстен на Нона Кръстникова под предтекста, че Даниел Дамянов желае да изненада съпругата си за семеен празник. След като така Валери се е снабдил с мярката за годежното бижу, е последвал разговор с гост-диригента от Белгия Рафаел Фейе за прекъсването на спектакъла. Разрешение е получено и от режисьора на спектакъла доц. д-р Александър Текелиев, който прегърнал идеята с радост.

           Любовната приказка на Валери и Йоана започва преди три години в Стара Загора по време на постановка на операта „Така правят всички“ на Моцарт. Тогава приятелската компания е в същия състав, в който се случи и предложението за брак – Валери Турманов, Йоана Кадийска, Нона Кръстникова и Делян Славов. Наближавайки постановката на моцартовия „Дон Жуан“ Валери забелязва сантименталните съвпадения и решава, че това е моментът да направи решаващата крачка.

           Екипът на Държавна опера – Бургас пожелава на Валери и Йоана щастлив семеен живот!

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.74223
  gbp Британска лира GBP 2.18199
  chf Швейцарски франк CHF 1.77271
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.