Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  19:28Събота

  25 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  През 2020-a в Бургас: Завършват Арената и започва изграждането на нов стадион

  08-01-2020 0 1645

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Михаил КОЛЕВ

  Завършването на зала „Арена Бургас“ и приключване на проекта за изграждането на Градския стадион. Това предстои да се случи през новата 2020 година в спортно отношение в Бургас, заяви кметът Димитър Николов по време на представянето на проектобюджета на общината за тази година.

  Многофункционалната зала, която ще е на мястото на бившите казарми в комплекс „Изгрев“, ще бъде с капацитет от 7000 души, като може да се увеличи до 12 000 места с правостоящите. Тя ще е единствената в страната, лицензирана да приема домакинство на лекоатлетически състезания от най-висок ранг. Освен турнири в много спортове, в нея ще се провеждат мащабни концерти и други културни събития. „Арената" е съставена от три блока: Блок „А“ - основната зала с обслужващи помещения - малка тренировъчна зала, ресторанти, кафенета, фитнес, помещения за отдаване под наем; Блок „Б“ - открит етажен паркинг на три нива с 400 места, голяма обслужваща зала със 700 седящи места; Блок „В“ - още един паркинг на три нива, отново с 400 места.

  Градският стадион край комплекс „Меден рудник“ трябва да бъде готов до пролетта на 2022 година. Това бе съобщено още през юли миналата година от автора на проекта архитект Веселина Илиева и проектанта арх. Емил Бурулянов.

  Предвижда се стадионът да бъде с 4300 седящи места, разпределени в три трибуни. Възможно е да бъдат поставени и още 1000 седалки. До неговото проектиране се стигна, след като на практика Бургас няма в момента свой собствен стадион, а двата такива в града - „Черноморец“ и „Ефбет Арена“ (бившият „Лазур“) са частна собственост. Идеята с построяването на съоръжението край „Меден рудник“ е този проблем да бъде решен и местните футболни клубове да има къде да играят своите домакински срещи. Ще видим какви са техническите и финансови параметри и как може на този етап да започнем реализирането му, допълни градоначалникът.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.