Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:03Събота

  26 Май 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 24° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Приморско отбеляза Деня на българския спорт с масов крос

  17-05-2018 0 456

  Снимка: Община Приморско

  Спортният празник донесе награда и на бронзовата медалистка от Европейското първенство по карате Сияна Стратиева

  С много емоции и настроение малки и големи отбелязаха 17 май - Ден на българския спорт в Приморско. Стотици любители на спорта се събраха пред сградата на Общината, за да се включат в масовия крос.

  Жители и гости на морския град всяка година очакват с нетърпение националния празник на спорта. Доказала се през годините като община, в която спортът е обект на специално внимание, и тази година Приморско не изневери на традицията и създаде подходяща атмосфера, привличайки повече участници в масовото състезание. Площадът, огласен от музика, повдигаща адреналина на спортистите, в допълнение с разноцветните тениски, който общината безплатно раздаваше на участниците, създаваха неповторима атмосфера на спортния празник.

  Стартът на кроса бе даден пред сградата на общината, а участниците в него пробягаха около 2000 м. по предварително определен маршрут. Най-бърз и издръжлив се оказа Станимир Копчелиев, който пръв пресече финалната линия. След него се нареди Константин Мехмедов, а трети остана Илия Манолчев.


  Първенците в масовия крос бяха наградени с купи от кмета д-р Димитър Германов и председателя на общински съвет Златина Тюлиева, а всички успешно финиширали получиха грамоти. Поздравителни адреси бяха подготвени и за всички спортни клубове на територията на морската община.

  Денят на българският спорт бе специален и за каратистката Сияна Стратиева. Талантливата спортистка получи поздравления и плакет за успеха, който донесе на Приморско – трето място на Европейското първенство в Полша. Следващото предизвикателство пред Сияна е Световното първенство през юни в Тайланд.
  Награди за високи спортни постижения получиха още каратистите Петко Желев, Петър Бараков, Мира Копчелиева, Станимир Киров, Александър Вълчев, както и техните треньори сенсей Христо Терзиев, сенпай Лъчезар Димитров и сенпай Николай Попов. С плакет бе награден и председателят на СК „Аригато“ Мариан Кертев.

  Денят на българския спорт постави началото на десетдневната празнична програма, посветена на празника на Приморско – 24 май.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67523
  gbp Британска лира GBP 2.23421
  chf Швейцарски франк CHF 1.68708
   
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.