Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:02Сряда

  26 Юни 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Прокарват бърз коридор от „Славейков“ до „Булаир“

  04-01-2019 0 4809

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  Срещу малко над 6 милиона лева без ДДС Община Бургас ще надгради бързата автобусна линия в града. За целта ще бъде изграден нов бърз коридор от булевард „Проф. Яким Якимов“ през булевард „Стефан Стамболов" и булевард „Демокрация“, до улица „Булаир“. Финансирането ще е по схемата Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ чрез ОП 2014-2020 и „Интегриран модел за управление на градската мобилност“ – етап 1. Освен бързия коридор ще бъдат изградени и интелигентни системи за управление на трафика.

  Според възложителя на обществената поръчка, Община Бургас, по този начин ще се постигне по-бързо придвижване в рамките на града и извън него чрез подобряване достъпа и качеството на транспорта и съкращаване на времето в път. Хората ще имат и повече възможности за градски и междуградски пътувания. Ще се облекчи и възможността за паркиране в района и основните части на града, което е продиктувано и от нарастващия брой автомобили.

  Чрез бързия коридор автобусите от градските линии ще преминават с предимство по трасето. Освен това проектът предвижда подобряване на достъпността на хората с увреждания, както и обезопасени пешеходни пътеки. В рамките на изпълнение десетки части от улиците ще претърпят промени, включително и при уредбата на движението и светофарите. Ще бъдат изградени и нови спирки, подобрени бордюри, места за паркиране и други, което говори за мащабността на проекта. Между улиците „Батак“ и „Калофер“ ще бъде изграден крайуличен паркинг. На първата ще има и пешеходен светофар.

  До момента две фирми са подали оферти за участие. Това са софийската „Инфра експерт“ АД и шуменската „Автомагистрали - Черно море“ АД. Втората е заявила, че ще работи с подизпълнител. Това е „Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД. Днес от 10:30 часа в залата на Община Бургас ще бъдат отворени офертите им. Цялостното изпълнение на проекта трябва да бъде завършено в срок от 540 дни.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72138
  gbp Британска лира GBP 2.18277
  chf Швейцарски франк CHF 1.75995
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.