Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:07Сряда

  26 Юни 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Прокуратурата хвърли светлина около морски скандал с Либия

  11-01-2019 0 565

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Окръжна прокуратура – Бургас днес образува досъдебно производство заради скандал с откраднат либийски кораб. В центъра на сагата е частният съдебен изпълнител Тотко Колев. Окръжният прокурор Георги Чинев свика брифинг, на който запозна журналисти с повече информация по производството.

  Българско дружество е имало вземане за близо 10 милиона лева спрямо либисйко дружество, собственост на Либия. Върху либийският кораб BADR е имало наложена мярка за възбрана. На 6-и февруари 2018-а обаче е имало наложено спиране на изпълнителното производство. Тук Чинев поясни, че това по закон подлежи на незабавно изпълнение. Частният съдебен изпълнител обаче е продължил действията по описване на кораба и е наложил постановление за възлагане на 30-и август 2018-а. Чинев коментира, че на този етап е налице обосновано предположение за авторството на престъплението от страна на Колев и ако има достатъчно доказателства, то той ще бъде привлечен като обвиняем.

  Чинев заяви, че се води и международно разследване за издадената морска ипотека на кораба, подписана от гръцки нотариус, за която либийската страна твърди, че не е истинска.

  Окръжният прокурор отказа да изпада в повече подробности, но заяви, че в хода на разследването ще бъдат обхванати и други длъжностни лица, което вероятно означава, че ще има повдигнати и други обвинения в аферата. Запознати по казуса коментират, че това ще са хора то Морска администрация и Гранична полиция.

  Чинев завърши с това, че първоначалният сигнал е до Районна прокуратура – Бургас и е касаел сменен екипаж, статут и флаг на кораба.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72138
  gbp Британска лира GBP 2.18277
  chf Швейцарски франк CHF 1.75995
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.