Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:01Петък

  23 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Проверени са 140 адреса в Победа, искат повече полицейско присъствие

  16-07-2019 0 799

  Снимка:

  „Черноморски фар“

   

  Проверени са 140 адреса в квартал „Победа“ през последните месеци и тази тенденция ще продължи, каза Магдалена Манолова – директор на Центъра за административни услуги „Възраждане“ на среща инициирана от народните представители от ГЕРБ Диана Саватева и Димитър Бойчев.

  Необходимо е по-силно полицейско присъствие в квартала, за да могат живеещите там да се чувстват по-сигурни и защитени. Около това се обединиха участниците в среща. До нея се стигна, след като бяха поставени проблеми от жители на квартала, с преобладаващо ромско население, в приемен ден на депутатите. В срещата участваха и старши комисар Калоян Калоянов – шеф на Областна дирекция на МВР - Бургас, комисар Неделчо Рачев - началник на „Охранителна полиция и КАТ" и началникът на Първо РУ Иван Иванов, Веселин Василев - директор на дирекция „Управление на кризи, обществен ред и сигурност" в Община Бургас.

  „От седмица в квартала има засилено полицейско присъствие през цялото денонощие“, съобщи комисар Калоянов. Той пое ангажимент предприетите мерки да бъдат постоянни.

  Общинският съветник Калояна Живкова отбеляза по време на срещата, че 387 незаконни постройки на територията на Община Бургас са премахнати от началото на 2013 г. до сега. Статистиката е обвързана с приетите промени в Закона за устройство на територията от края на 2012 г. Тогава на общинските администрации бяха предоставени правомощия по установяване на незаконни строежи от четвърта, пета и шеста категория. Най-много установени незаконно изградени строежи от пета категория има в квартал „Победа“ – 164 броя. 158 от тях вече да премахнати, а 6 са с издадени заповеди. Според Манолова, е целесъобразно да се помисли за по-опростена процедура, когато се касае за строителство без никаква документация.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76471
  gbp Британска лира GBP 2.14573
  chf Швейцарски франк CHF 1.79352
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.