Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  07:28Сряда

  22 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Работодатели и директори на професионални гимназии дискутират как да привлекат ученици

  09-12-2019 0 549

  Снимка:

  Работна среща с работодателски организации, работодатели на малки и средни предприятия, институции, имащи отношения към професионалното образование и обучение по повод планиране на държавния план-прием в VIII клас за учебната 2020/2021 година, се проведе в залата на Областна администрация.

  Инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието, подчерта във встъпителните думи, че в последните три години има открити три нови училища, което е доказателство, че образованието е сред приоритетните политики в нашия регион.

  До 12 декември директорите на професионалните гимназии трябва да предоставят исканията си за нови професии и специалности за експертна оценка.

  Традиционно се подчерта на срещата, че липсват средните кадри, които работодателите търсят. Или ако ги има, то те не са с нужните умения и компетентности.

  От страна на общинския превозвач „Бургасбус“, неговият заместник-управител Любомир Атанасов подчерта, че е създадена тясна комуникация с Професионалната гимназия по автотранспорт. А данните, че няма достатъчно шофьори и вероятното обяснение на това, че няма желаещи да се обучават в това направление, директорката на Автото Ирина Пенкова, опроверга с факта, че паралелките са запълнени. А на особено голям интерес се радва и новата специалност „Електрически превозни средства/ хибриди“, която обучава в професията специалисти в транспортни предприятия и фирми, производствени и експлоатационни звена в сферата на електрическата мобилност – електромобили и хибриди.

  Що се отнася до това, че липсват млади хора, които да работят в областта на спедицията и логистиката, Пенкова допълни, че при тях се обучават и такива кадри, но първият випуск още не е завършил.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.