Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:56Събота

  19 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ръст на потреблението в подстанциите по морето отчитат от EVN

  11-07-2018 0 637

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Дона МИТЕВА

  Още през предстоящите почивни дни се очаква повишаване на енергопотреблението, предположиха от EVN, стига времето да се задържи слънчево. С всяка изминала година от дружеството отчитат ръст на товарите в подстанциите по морето. Миналото лято 114 MW е достигнатата максимална мощност в Слънчев бряг, сочи справката. В момента тя е 87 MW, а още няма рекордни температури, даже лятото е хладно.  "Все още не сме достигнали пика на потреблението. Изпратили сме писма на хотелиерите, да ги призовем разумно да използват предоставения капацитет и да не надвишават заявените стойности", обясни Костадин Величков - изпълнителен член на Съвета на директорите на "Електроразпределение - Юг". По думите му най-натоварени райони са Поморие, Несебър  и Слънчев бряг, макар и на юг от Бургас в едно Приморско през лятото да се отчита завишаване на консумацията ел.енергия. А пикът на потребление се очаква в края на юли, началото на август, както и вечер между 19 и 21 часа.

  „Голямо е натоварването и в Обзор, но това лято целият град вече е с кабели под земята, което е още една предпоставка за по-голяма сигурност“, допълни Величков.

  За всеки случай от дружеството са осигурили и два мобилни трафопоста на платформи за бърза реакция. Те са ситуирани в Бургас, така че при нужда лесно да се придвижат до мястото, където има необходимост да бъдат включени. "Това ни дава възможност за бърза реакция при по-голяма авария", каза Величков. Петър Костадинов допълни, че естеството на работата на дружеството по Черноморието се различава драстично от тази във вътрешността на страната. Тук освен друго се инвестира в ресурси, които обикновено се ползват само през активния туристически сезон.

  До момента мобилните трафопостове не са използвани в региона, обаче тяхната ефективност е доказана на Коледа, когато се е наложило включване на единия във Велинград.

  На всички клиенти в Бургас са монтирани дистанционни електромери. Проектът продължава в Поморие, Слънчев бряг и Приморско. До края на годината 90% трябва да бъдат подменени и там. А следващата година в началото вече на 100%  ще бъде дистанционно отчитането. Така  75% от електроенергията ще се отчита дистанционно, което е и причина за намаляване на загубите.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder