Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:57Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ремонтът на Автогарата в Айтос започва

  20-06-2018 0 3517

  Снимка:

  Проектът е за чисто нова визия на сградата, строена преди 44 години

  Община Айтос обяви обществена поръчка за изпълнение на строителство – основен ремонт на сградата на Автогарата в Айтос. Има изготвен Технически проект за основния ремонт на сградата, която запазва функциите си на автогара, научи НП.

  Сградата е построена през 1974 година, застроената площ е 423 кв. м.  Прогнозната стойност на поръчката, без ДДС, е 595 000 лв. Подобен ремонт сградата не помни, проектът ще се изпълнява със собствени средства.

  Срокът  за получаване на оферти е 10 юли тази година. Офертите ще бъдат отворени на 11 юли в 12.00 часа в Заседателната зала на Община Айтос.

  Ремонтът на сградния фонд ще включва подмяна на настилки, врати, дограми, инсталации; измазване, шпакловане и боядисване на стените и таваните. По всички външни стени ще се положи външна топлоизолация и минерална мазилка. Всички интериорни и екстериорни врати ще се подменят с нови. Външната дограмата се подменя изцяло с алуминиева, като витрините са димоуплътнени, самозатварящи се. В съответствие с изискванията за достъпна среда за хората с увреждания се предвижда изграждане на рампа.

  Ремонтът ще спази изцяло изискванията на наредбата за автомобилни превози и категоризация на сградите за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България. В тази връзка се предвижда промяна на предназначението на помещенията. Изгражда се нов санитарен възел към чакалнята с достъп за хора с увреждания, помещение за майки с деца, помещение за багаж, помещение за първа медицинска помощ, кабинет за управителя. Ще има отделен вход за шофьори със стая за почивка и санитарен възел. „Бюфетът за готови сандвичи и пакетирани закуски” също ще бъде ремонтиран, като се предвижда директен достъп от чакалнята и изграждане на нови стъпала пред входа. Допълнително изградените помещения за продажба на билети в чакалнята се премахват, както и козирката над югоизточния вход. Изграждат се нови гишета за продажба на билети и два виндфанга в пространството на чакалнята. Настилката във всички помещения ще бъде с релефен гранитогрес.

  И това са само част от дейностите, предвидени в техническия проект, резултатът ще е чисто нова визия за старата айтоска автогара.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder