Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:43Петък

  18 Октомври 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Рожденикът Атанасовско езеро почерпи

  13-08-2019 0 374

  Снимка: Борислав Пенков

  Десетки малки и големи приятели на езерото се събраха за 39-тия рожден ден на резерват Атанасовско езеро. Част от тях се включиха в арт пърформанса на лугата и под вещото ръководство на Петя Стойкова и Мариана Сърбова заснеха специфични движения в пурпурните води под залязващите лъчи на слънцето.

  Вятърът не попречи на ДронБургас да заснемат професионално изпълнението на участниците. Клипът  ще се използва по време на  Фестивала за съвременно изкуство ВОДА (30 август – 1 септември).

  В това време останалите гости се забавляваха с Quiz show за Атанасовско езеро. Сформираха се 4 отбора от по 5 и повече (малки) участника – „Саблеклюн“, „Щъркел“, отбора на Пенсионерите и отбора на солниците. Всеки отбор имаше по 20 въпроса (еднакви за всички) и 15 минути за екипна работа. Подходът на всеки отбор беше различен – единия разчиташе на помощ от солничар, другия – от интернет, а третия – от „симБиотично“. Всеки отбор излъчи говорител, който да представя отговорите пред публиката. И четирите отбора се справиха отлично, но най-силно блеснаха „Саблеклюните“, които имаха 19,5 от общо 20 точки. За всички участници в играта и в пърформанса имаше награди, осигурени от РИОСВ Бургас и БФБ.

  След поздравленията от организаторите на празника – Детелина Иванова, РИОСВ Бургас, Диан Томов – Черноморски солници АД и Радостина Ценова – Българска фондация Биоразнообразие, дойде време за най-чаканото – тортата! Въпреки огромния й размер, тя едва стигна за всички гости на празника, които чак след 22.00 часа се разотидоха – с велосипеди, електробусчето (което работи до късно специално за нас) и автомобили.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на местните избори?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.