Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:45Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 20° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Руски софтуер ще помага да ловят по-бързо джигитите на пътя в Бургас

  07-06-2018 0 782

  Снимка: Борислав Пенков

  Технологичната компания работи вече тук

  Морският град се побратими с руския Ярославъл

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Руски софтуер, разработван от компания от град Ярославъл, която работи на територията на Община Бургас ще помага да се ловят по-бързо нарушителите по улиците в града. Това заяви кметът Димитър Николов на пресконференция след побратимяването на морския град с Ярославъл. Той и кметът Владимир Слепцов подписаха споразумението на официална церемония в сградата на Общината.

  „Има една технологична компания която работи на територията на Бургас. Занимават се с производство на софтуери. В момента имат много добър продукт, който ние изучаваме за използването в нашия център за видеоналбюдение по отношение на системите за безопасност в града. Той може да ни помогне да откриваме с по-голяма бързина нарушителите и това да помогне за по-голяма безопасност и подобрение на градския трафик“, заяви Николов.

  Първите постъпления за задълбочаване на връзките между Бургас и Ярославъл са отпреди пет години. Общинските съвети на двата града имат решения, с които утвърждават и легитимират общата връзка. побратимяването.

  "Бургас и Ярославъл имат много идентичен икономически профил. Свързват ни и близки приятелски отношения, които са отлична основа за успешно сътрудничество". Това заяви кметът Димитър Николов след подписването на договора за партньорство.

  "Сигурен съм, че с нашите общи усилия, в рамките на подписаното споразумение, ще утвърдим приятелските отношения между Бургас и Яраславъл, както и българо-руските взаимоотношения като цяло“, сподели кметът на Ярославъл Владимир Слепцов след подписването на споразумението.

  На церемонията присъстваха още зам.-кметът на Ярославъл Вячеслав Гаврилов, почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев и Сергей Терьохин - представител на Българо-руското дружество за приятелство "Шипка".

  Кметът на града е в Бургас по повод Дните на руската култура, тази вечер от 18.30  часа  те ще бъдат открити официално от двамата градоначалници на Бургас и Ярославъл с концерта на ансамбъл „Здравица“ и хорова капела „Ярославский спев“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69571
  gbp Британска лира GBP 2.23031
  chf Швейцарски франк CHF 1.70057
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.