Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  07:30Вторник

  22 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Руски софтуер ще помага да ловят по-бързо джигитите на пътя в Бургас

  07-06-2018 0 1055

  Снимка: Борислав Пенков

  Технологичната компания работи вече тук

  Морският град се побратими с руския Ярославъл

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Руски софтуер, разработван от компания от град Ярославъл, която работи на територията на Община Бургас ще помага да се ловят по-бързо нарушителите по улиците в града. Това заяви кметът Димитър Николов на пресконференция след побратимяването на морския град с Ярославъл. Той и кметът Владимир Слепцов подписаха споразумението на официална церемония в сградата на Общината.

  „Има една технологична компания която работи на територията на Бургас. Занимават се с производство на софтуери. В момента имат много добър продукт, който ние изучаваме за използването в нашия център за видеоналбюдение по отношение на системите за безопасност в града. Той може да ни помогне да откриваме с по-голяма бързина нарушителите и това да помогне за по-голяма безопасност и подобрение на градския трафик“, заяви Николов.

  Първите постъпления за задълбочаване на връзките между Бургас и Ярославъл са отпреди пет години. Общинските съвети на двата града имат решения, с които утвърждават и легитимират общата връзка. побратимяването.

  "Бургас и Ярославъл имат много идентичен икономически профил. Свързват ни и близки приятелски отношения, които са отлична основа за успешно сътрудничество". Това заяви кметът Димитър Николов след подписването на договора за партньорство.

  "Сигурен съм, че с нашите общи усилия, в рамките на подписаното споразумение, ще утвърдим приятелските отношения между Бургас и Яраславъл, както и българо-руските взаимоотношения като цяло“, сподели кметът на Ярославъл Владимир Слепцов след подписването на споразумението.

  На церемонията присъстваха още зам.-кметът на Ярославъл Вячеслав Гаврилов, почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев и Сергей Терьохин - представител на Българо-руското дружество за приятелство "Шипка".

  Кметът на града е в Бургас по повод Дните на руската култура, тази вечер от 18.30  часа  те ще бъдат открити официално от двамата градоначалници на Бургас и Ярославъл с концерта на ансамбъл „Здравица“ и хорова капела „Ярославский спев“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72138
  gbp Британска лира GBP 2.21491
  chf Швейцарски франк CHF 1.72426
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder