Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:43Сряда

  20 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  “С книга на плажа" събира издатели през горещия август в Бургас

  30-07-2019 0 216

  Снимка:

  - Петя Кокудева, Георги Тошев и Алек Попов с премиери на “Флора"-та

  - Фарид Гадами ще разкрие тайните на превода от английски на персийски

  Петя ДОБРЕВА

  Изложението "С книга на плажа" ще събере издатели от цялата страна през горещия август в Бургас. То се организира от Община Бургас и Регионална библиотека "Пейо Яворов" и ще се проведе за пети път в периода от 13-и до 18-и август в експозиционен център "Флора". 15 издателства участват в изложението тази година. Те ще предлагат на щандовете си художествена и научно-популярна литература, както и заглавия за най-малките читатели.

  И това лято организаторите са подготвили богата и интересна съпътстваща програма, с която ще провокират четящите бургазлии и гости не морския град.

  Илюстраторката Нуша Роянова ще чете детска книжка, издадена от "Дъбови листа". Нетрадиционната среща на малчуганите с чудния свят на книгата ще започне на 13-ти август от 11.00 часа на "Флора"-та. От 15.00 часа ще бъде представена стихосбирката "Любов в Хавана" на Стефана Белковска, издадена от "Потайниче". Първата вечер от съпътстващата програма на изложението ще завърши с предпремиерно четене от сборника "Историите от 90-те" на издателство "Ай Си Ю" с участието на Герасим Дишлиев. Началният час на събитието е 19.00 часа.

  Вторият ден на "С книга на плажа" (14-ти август) ще започне в 10.00 часа с представянето на "Синята гора" от авторката й Гергана Дечева. Книгата е предназначена за деца и тийнейджъри на възраст от 5 до 16 години. Фондация "Вяра, Надежда и Любов" ще представи от 11.00 часа книгата на Маргарита Русева - "Силата на българите". Още две събития са планирани за същия ден.

  На 15-и август, четвъртък, представители на издателство "Керът" ще презентират книгата "Истории за изкуството" от Нора Гавазова.

  Акцент в съпътстващата програма на изложението на 16-и август, петък, е премиерата на стихосбирката "Сините часове" от Георги Гавраилов, издадена от бургаската къща "Знаци".

  Наситен със събития е петият ден на изложението, 17-и август, събота. Бургазлии ще имат възможност да се срещнат от 15.00 часа с Фарид Гадами - писател, критик, университетски преподавател и преводач от английски на персийски. От 17.00 часа издателство "Жанет 45" ще представи пътеписа "Поздрави от синята палатка" от Петя Кокудева. А от 18.30 часа журналистът Георги Тошев ще представи книгата си "Невена Коканова. Години любов" и филма "Аз коя съм", посветени на Невена Коканова.

  Последният ден от изложението ще започне в 10.00 часа с представяне на книгата "MAMMA MIA! Филмът. АББА: Продължението", посветена на шведската група "АББА". Автор е Георги Тошев.

  А последната премиера е с начален час 19.00 часа и е на "Спътник на радикалния мислител" на Алек Попов.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.